Google Assistant, concurenţă pentru Siri! Google a lansat asistentul virtual pentru iPhone

Data: 18/05/2017 | Autor: .

Google Assistant, concurenţă pentru Siri! Google a lansat asistentul virtual pentru iPhone

Google Assistant intră în lumea iPhone.Gigantul IT a lansat primul său asistent virtual pentru sistemul de operare iOS. Acesta prezintă aceleaşi funcţii ca şi versiunea pentru Android şi este disponibil gratuit în AppStore, relatează GadgetReport.ro

Google Assistant a fost prezentat, în premieră, la conferinţa I/O, şi este deja disponibil în AppStore, mai întâi pentru utilizatorii din SUA, relatează 9to5mac.com

Asistentul virtual permite utilizatorilor de iPhone să caute pe Google toate informaţiile de care au nevoie (ex. “Am nevoie de o umbrelă astăzi?”)

Google Assistant permite, totodată, efectuarea de apeluri cu activare vocală (ex. “Sun-o pe mama”), trimiterea de mesaje text (ex. “Nu pot ajunge la timp”), setarea de alerte (ex.“Aminteşte-mi că mâine este ziua de naştere a lui Cristi”), controlul muzicii (ex.“Caută Rihanna pe Youtube.”) , navigaţia cu ajutorul hărţilor virtuale (ex. “Vreau să ajung pe strada…”)

Google Assistant oferă, în plus, şi posibilitatea de a scrie comenzile. „Sunt multe persoane care evită să ceară vocal diverse comenzi asistentului virtual, mai ales când au oameni în jur. De accea am inclus şi această facilitate”, au declarat oficialii Google.