Google va penaliza peste 30% dintre site-urile de pe internet

Data: 13/02/2018 | Autor: .

Google va penaliza peste 30% dintre site-urile de pe internet

Google pregăteşte noi măsuri în tentativa de a face traficul pe internet cât mai sigur. Compania are de gând ca, odată cu noua versiune a browserului Chrome, să penalizeze paginile de internet care nu folosesc conexiunea securizată HTTPS, relatează GadgetReport.ro

Potrivit datelor Google, aproape 70% din traficul realizat cu Chrome pentru Android şi Windows trece prin conexiuni securizate https.

Chrome avertizează şi în prezent despre site-urile fără securizare, însă începând cu versiunea Chrome 68, pregătită pentru lansare în luna iulie, mesajul va fi şi mai evident. În plus, motorul Google va penaliza în căutări site-urile fără HTTPS(Secure Hyper Text Transfer Protocol).

Prin intermediul tehnologiei denumită „SSL” (Secure Sockets Layer), site-urile precum GadgetReport.ro oferă un grad mai mare de confidențialitate și de siguranță. Această tehnologie reduce riscul ca informațiile să fie interceptate și folosite incorect de o terță parte.

Google a pus la dispoziţia administratorilor web un ghid de instalare şi explicaţii detaliate, privind importanţa folosirii tehnologiilor de criptare pentru securizarea conexiunilor stabilite cu dispozitivele vizitatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.