Google va penaliza peste 30% dintre site-urile de pe internet

Data: 13/02/2018 | Autor: .

Google va penaliza peste 30% dintre site-urile de pe internet

Google pregăteşte noi măsuri în tentativa de a face traficul pe internet cât mai sigur. Compania are de gând ca, odată cu noua versiune a browserului Chrome, să penalizeze paginile de internet care nu folosesc conexiunea securizată HTTPS, relatează GadgetReport.ro

Potrivit datelor Google, aproape 70% din traficul realizat cu Chrome pentru Android şi Windows trece prin conexiuni securizate https.

Chrome avertizează şi în prezent despre site-urile fără securizare, însă începând cu versiunea Chrome 68, pregătită pentru lansare în luna iulie, mesajul va fi şi mai evident. În plus, motorul Google va penaliza în căutări site-urile fără HTTPS(Secure Hyper Text Transfer Protocol).

Prin intermediul tehnologiei denumită „SSL” (Secure Sockets Layer), site-urile precum GadgetReport.ro oferă un grad mai mare de confidențialitate și de siguranță. Această tehnologie reduce riscul ca informațiile să fie interceptate și folosite incorect de o terță parte.

Google a pus la dispoziţia administratorilor web un ghid de instalare şi explicaţii detaliate, privind importanţa folosirii tehnologiilor de criptare pentru securizarea conexiunilor stabilite cu dispozitivele vizitatorilor.