Aplicația Uber va arăta în avans prețul exact al curselor

Data: 13/02/2018 | Autor: .

Aplicația Uber va arăta în avans prețul exact al curselor

Uber introduce și în România posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor de la bun început. Tariful afișat în aplicație va include distanța până la destinație, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tariful dinamic, atunci când e cazul, și eventuale reduceri promoționale, relatează GadgetReport.ro

Uber introduce și pentru pasagerii din România “upfront pricing” – posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului.

Începând de miercuri, 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate și o experiență mai bună a pasagerilor.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Ce include tariful afișat în aplicație
Odată introdusă destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include:
distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple
timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic
tarifarea dinamică, atunci când e cazul
eventuale reduceri promoționale

Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

În situațiile în care pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.