Google Photos primește un update major pentru Android

Data: 20/04/2021 | Autor: .

Google Photos, cea mai bună aplicație cu care îți poți salva fotografiile în cloud, fără teama că le vei pierde, tocmai a primit un update semnificativ pentru telefoanele cu Android.

Din noua aplicație poți, mai nou, să editezi fotografiile cu diverse filtre și instrumente cu adevărat excelente. Poți să modifici detalii din imagini, luminozitatea, culorile etc. – cam tot ce îți oferă alte aplicații cu plată de editare foto.

Mare parte din filtre și instrumente sunt disponibile gratuit, însă pentru câteva va trebui să treci la noul abonament Google One. Plătind 10 lei/lună, vei primi 100 GB de spațiu online unde să-ți salvezi tot ce ai nevoie, de la fișiere, documente, fotografii, video etc.

Pentru a trece la Google One, nu trebuie decât să accesezi setările aplicației și să îți asociezi un cont de card. Banii vor fi luați automat, lunar, de către Google, în același mod în care plătești pentru aplicațiile din Google Play.

Spațiul respectiv îl poți împărți cu până la 5 persoane, o facilitate ideală pentru familii. Dacă nu îți ajung 100 GB, poți cumpăra și alte variante – 200 GB pentru 13,99 lei/lună, 2 TB sau chiar 10 TB.

Eu am ales varianta de 200 GB cu 139 lei pe an. Mi se pare un spatiu suficient pentru a face backup la toate datele din laptop si telefoane.

In plus, eu folosesc Google Photos împreună cu soția și avem sincronizate toate fotografiile în cloud, fără a pierde niciuna și, mai mult decât atât, această facilitate ne eliberează spațiul din telefon.

Oricum, din 1 iunie, Google Photos nu va mai oferi spațiu de stocare nelimitat astfel că va trebui ori să plătești abonamentul, ori să îți muți pozele în alt cloud.

Pentru 10 lei pe lună, să ai toate fișierele în siguranță (foto, video, texte, documente scanate etc.), eu zic că merită, mai cu seamă că poți accesa acestea de oriunde și de pe orice dispozitiv, cu adresa de Gmail.