Google smartwatch. Primul ceas inteligent cu Android Wear 2.0

Data: 14/10/2016 | Autor: .

Google smartwatch. Primul ceas inteligent cu Android Wear 2.0

După lansarea telefoanelor Google Pixel / XL, gigantul IT încearcă să dea lovitura şi în piaţa smartwatch-urilor. În primăvara anului viitor vom putea cumpăra din magazine primele ceasuri inteligente cu Android Wear 2.0, Google smartwatch, relatează GadgetReport.ro

Cunoscute sub numele de cod Angelfish şi Swordfish, ceasurile inteligente dezvoltate de Google vor primele care vor rula a doua versiunea a sistemului de operare Android Wear.

Potrivit surselor citate de presa internaţională, Google smartwatch va fi disponibil în două variante, una cu specificaţii standard şi un preţ redus, şi alta cu specificaţii premium şi un preţ pe măsură, însă sub nivelul celor practicate de Apple, Samsung, LG şi Huawei.

La fel ca în cazul telefoanelor Pixel, Google speră ca pasionaţii de tehnologie să fie atraşi de faptul că vor putea folosi primii noile versiuni de Android dezvoltate de companie.

Din imaginile spion prezentate de presa internaţională, Google smartwatch ar urma să prezinte un design simplu, modern, în ton cu look-ul Material Design al sistemului de operare Android.

Google smartwatch va include un ecran rotund, cu touchscreen, cu un buton de control pe laterală. Nu se ştiu foarte multe detalii despre dotările tehnice, însă cel mai probabil acestea vor include facilităţile devenite deja standard în industrie, de la afişarea mesajelor SMS, email-urilor şi postărilor de pe reţelele sociale, la controlul aplicaţiilor de pe telefon şi monitorizarea activităţilor fizice.

Google smartwatch este aşteptat să debuteze pe piaţă în primăvara anului viitor. Având în vedere colaborarea cu HTC pentru producţia noului Google Pixel, nu este exclus ca şi primul ceas inteligent Google să fie dezvoltat împreună cu firma taiwaneză.