GPS interactiv ? BMW lanseaza conceptul Social Navigation

Data: 16/08/2011 | Autor: .

BMW a lansat The Ultimate Drive, o aplicatie pentru iOS (iPhone&iPad)  si telefoanele si tabletele bazate pe Android care se foloseste de experienta utilizatorilor pentru a oferi cel mai bun/spectaculos/placut traseu auto.

Aplicatia propune un nou concept – Social Navigation, care presupune interactiunea dintre utilizatori, relateaza engadget, citand un comunicat al companiei. The Ultimate Drive se bazeaza pe hartile de pe Google Maps, imbunatatite cu sfaturile soferilor.

 

Aplicatia de navigatie acopera peste 50 de tari, inclusiv Romania, si ofera trasee interesante, in functie de diverse criterii, de la frumusetea peisajului, la calitatea drumului, gradul de dificultate si timpul parcurs.

Odata setat traseul, acesta genereaza comentariile si ponturile utilizatorilor inscrisi in program. Interesant este ca traseul de pe Ultimate Drive poate fi folosit pentru o gama foarte larga de aparate care au un modul GPS, de la telefoane, la tablete etc.

The Ultimate Drive este o aplicatie gratuita si poate fi descarcata din App Store, pentru sistemele iOS, sau Android Marketplace pentru cele bazate pe sistemul de operare Android.

BMW a anuntat ca va dezvolta o versiune speciala a acestui soft pentru gama MINI si divizia Motorrad.