Harley-Davidson dezvoltă prima motocicletă electrică de serie

Data: 31/01/2018 | Autor: .

Harley-Davidson dezvoltă prima motocicletă electrică de serieDupă conceptul LiveWire din 2015, Harley-Davidson se pregăteşte să lanseze prima motocicletă electrică de serie. Modelul va ajunge pe piaţă în următorii doi ani şi, dincolo de propulsia eco, va păstra toate caracteristicile legendarei mărci, a anunţat compania, potrivit GadgetReport.ro

CEO-ul Harley-Davidson, Matthew Levatich, a afirmat că Proiectul LiveWire, la care au participat peste 12.000 de motociclişti din întreaga lume, a demonstrat că acesta este unul fiabil, astfel că prima motocicletă electrică va fi lansată în următoarele 18 luni.

BusinessInsider relatează că motocicletele electrice reprezintă şansa pe care industria moto o aşteaptă de ani de zile, în condiţiile în care vânzările de motociclete clasice se află, în prezent, la jumătate faţă de acum 10 ani.

Ducati, Honda şi acum Harley-Davidson încearcă să revitalizeze această industrie, încercând să atragă publicul cu modele inovative, futuriste, dar care păstrează caracteristicile clasice.

Un mare avantaj, spun experţii, este că motoarele electrice sunt incomparabil mai performante în materie de viteză şi mai ales acceleraţie, acestea fiind capabile să ofere pasionaţilor senzaţiile pe care le caută. În plus, se estimează că motocicletele electrice vor costa mai puţin decât variantele clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.