Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător, expus la Antipa

Data: 21/07/2016 | Autor: .

Hatzegopteryx hatzegopteryx-463x304Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburător din lume descoperit pe teritoriul României şi reprodus la scara 1:1, va fi prezentat, în premieră, pe 28 iulie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Hatzegopteryx thambema este un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni, care avea o deschidere a aripilor de 12 metri şi un craniu care măsoară aproape 3 metri. Numele se compune din Hatzeg, care vine de la zona unde a fost descoperit, şi pteryx, grecescul pentru „pasăre”.

Dinozaurul a fost descoperit în 1978 de Dan Grigorescu, în zona Haţegului. Se estimează că a trăit acum 71 – 65 de milioane de ani în urmă, la sfârşitul Cretacicului.

Dinozaurul, care aparţine Dino Parc Râsnov, va fi prezentat la Muzeul Antipa în cadrul expoziţiei ‘Aripi peste timp’ şi a fost reprodus conform ultimelor descoperiri făcute de Dan Grigorescu, profesorul care a găsit fragmentele din oasele giganticului dinozaur.

Expoziţia ‘Aripi peste timp’ este deschisă în perioada 28 iulie-14 august, interval în publicul îl poate admira nu doar pe dinozaur, dar şi pe Pteranodon animatronic şi încă trei exponate, amplasate în exteriorul Muzeului de Geologie.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.