HBO lansează un nou canal de televiziune în România

Data: 11/02/2016 | Autor: .

HBO 2 in Romania

HBO pregăteşte lansarea HBO 2 şi rebranduirea HBO Comedy în HBO 3. Noile canale vor fi disponibile abonaţilor din Europa Centrala şi de Est, inclusiv din România.

Aşa cum GadgetReport.ro anticipa încă de luna trecută, HBO va relansa, din 21 martie 2016, oferta de televiziuni pentru Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia & Herțegovina, Kosovo, Muntenegru și Macedonia.

Canalul HBO va transmite, în continuare, „seriale de top şi blockbustere hollywoodiene, documentare, producţii locale şi evenimente importante din lumea cinematografică, 24 de ore din 24”. De asemenea, principalele seriale produse de HBO vor avea premiera în România în acelaşi timp cu premiera din Statele Unite.

Pe de altă parte, din 21 martie, televiziunea HBO 2 va fi disponibilă şi în România. „HBO 2 se axează pe programe pentru întreaga familie: de la comedii şi filme pentru copii la filme de acţiune şi thrillere, canalul va oferi programe adresate tuturor. În timpul zilei, copiii vor putea urmări filmele preferate, în timp ce seara este dedicată părinţilor”, potrivit HBO.

Începând de la aceeaşi dată, HBO Comedy va deveni HBO 3, „locul în care vor putea fi urmărite producţii HBO noi, dar şi de colecţie”. „Disponibil până la 24 de ore pe zi, HBO 3 va difuza în întregime sezoane ale producţiilor HBO US, precum şi producţii ale HBO Europe”, mai spune HBO.

HBO nu a precizat în grilele căror operatori de cablu şi / sau satelit din România va fi disponibilă televiziunea HBO 2.

GadgetReport.ro relata, recent, că rebrandingul HBO este o măsură necesară în condiţiile în care oferta de filme şi seriale pe piaţa autohtonă a crescut foarte mult în ultimii ani, intrarea Netflix fiind cel mai relevant exemplu.

În condiţiile în care Netflix, Voyo şi mai ales site-urile de filme online gratuite imprimă o concurenţă acerbă, HBO trebuia să ia măsuri pentru a-şi păstra măcar numărul de abonaţi.

Pe surse am aflat că Netflix, de exemplu, pregăteşte în viitorul apropiat implementarea subtitrărilor în limba română, astfel că oferta gigantului media va deveni una extrem de competitivă la nivel local.

Cinemax ar urma să rămână canal de filme de autor, unde vor fi difuzate în principal filme artistice care au concurat cu succes la festivalurile internaţionale.

Cu o astfel de grilă, HD, HBO ar putea roti filmele şi serialele difuzate mult mai eficient, pentru a acoperi toată plaja de potenţiali clienţi.