HTC U11. Cum arată noul smartphone flagship al taiwanezilor

Data: 16/05/2017 | Autor: .

HTC U11. Cum arată noul smartphone flagship al taiwanezilor

De ceva vreme, HTC părea să fi intrat într-un con de umbră. Telefoanele taiwanezilor şi-au pierdut din factorul „cool”, iar HTC a pierdut o cotă semnificativă de piaţă. Noul model HTC U11, lansat marţi în Taipei, vine să readucă producătorul din Taiwan în prim-plan. Având în vedere specificaţiile tehnice, telefonul are toate motivele să reprezinte o alternativă viabilă la Galaxy S8, LG G6 şi iPhone 7, relatează GadgetReport.ro

HTC promovează smartphone-ul HTC U11 ca fiind primul smartphone din lume cu noua interacțiune revoluționară prin strângere.

Prin intermediul HTC Edge Sense, cu o simplă strângere, HTC Edge Sense îți permite să comunici cu telefonul tău într-un mod fără precedent, dar intuitiv, ajutându-te să te bucuri natural de lucrurile care-ți plac, precum să faci fotografii, să deschizi Facebook sau să lansezi oricare dintre aplicațiile tale favorite.

De exemplu, cu HTC Edge Sense, atunci când vrei să deschizi camera foto, nu mai trebuie să cauți butoanele dedicate şi nu mai trebuie să îţi faci griji să nu-ți scape telefonul din mână în timp ce pozezi pentru camera foto. E suficient să ridici, să strângi, să zâmbești și să fotografiezi.
De asemenea, cu noua funcţie, poți trimite mesaje text mai rapid și mai ușor ca înainte. Folosind HTC Edge Sense pentru Voice to Text, poți dicta mesajele tale.

Aplicaţia permite, totodată, să deschizi aplicația de e-mail cu o singură strângere sau să lansezi jocul preferat. HTC Edge Sense îți oferă posibilitatea să activezi atingerea avansată, folosind o “strângere scurtă” sau un gest de “strânge și menține” pentru o funcționalitate și mai mare din vârful degetelor.

 

Și, pentru că funcția Edge Sense se bazează efectiv pe presiunea aplicată marginilor dispozitivului, poate fi folosită în aproape orice condiții – inclusiv în timp ce porți mănuși sau pe vreme ploioasă sau ninsoare, momente în care folosirea butoanelor capacitive ar fi dificilă.

Dincolo de funcţia inedită Edge Sense, unică în piaţa tehnologiei, noul HTC U11 oferă un look modern şi atractiv graţie, în primul rând, ecranului curbat pe margini, Quad HD de 5,5 inch (2560 x 1440 pixeli), acoperit cu sticlă 3D.

La capitolul hardware, HTC U11 este primul smartphone disponibil comercial la nivel global propulsat exclusiv de Platforma Mobilă Qualcomm Snapdragon 835 (octa-core pe 64 biți, până la 2,45 GHz). HTC U11 include 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare ( UFS 2.1), conexiune LTE de Clasă Gigabit (până la 1 Gbps) şi o grafică cu 25% mai rapidă decât pe HTC 10.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ FOTO DIN PIAŢĂ?

HTC afirmă că modelul U11 a obținut cel mai mare scor al unei camere foto de smartphone (12 MP HTC UltraPixel), atât pentru foto cât și video, prin măsurătorile independente DxOMark4.

Sistemul de stabilizare optică și electronică pe axe multiple, împreună cu autofocalizarea super-rapidă în orice condiții de iluminare, oferă o cameră foto rapidă, fotografii clare și videoclipuri fără tremur.

HTC a îmbunătăţit camera foto și video, pentru o plajă de expunere mai largă, prin HDR Boost fără întârzieri, printr-un mai bun balans de alb, o reducere importantă a artefactelor și o menținere excelentă a detaliilor.

HTC U11 include şi funcția Auto HDR Boost, pentru a oferi toate beneficiile HDR fără dezavantajele întârzierilor la declanșare.

HDR Boost oferă imagini mai clare și mai echilibrate, făcând multiple fotografii care măsoară cele mai întunecate umbre și cele mai luminoase puncte, fără a te încetini. Noul HTC U11 îmbunătățește texturile și culorile, crește nivelul detaliilor vizibile și evidențiază cele mai bune elemente ale fiecărui cadru. Folosim aceeași tehnică pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor filmate, funcția Temporal Noise Reduction folosind automat informația din cadrele anterioare și următoare pentru a înlătura artefactele nedorite și a-ți oferi cel mai clar videoclip cu putință.

Noul HTC U11 încorporează şi noua funcție UltraSpeed AutoFocus, cu aceeași tehnologie de autofocalizare full sensor pe care o poți găsi în cele mai bune camere foto DSLR, pentru ca tu să te poți bucura de viteze de focalizare net superioare și să fii încântat de performanță. În plus, sistemul excepțional de stabilizare optică și electronică al noului HTC U11 îți va menține fotografiile și videoclipurile stabile și clare, chiar dacă îți tremură mâna.

Noua cameră foto frontală îmbină detaliile de înaltă rezoluție, de 16 MP, cu sensibilitatea la lumină UltraPixel, pentru a-ți asigura selfie-uri luminoase, zi și noapte. Folosește aceleași sisteme puternice HDR Boost și de reducere a artefactelor precum camera foto principală.

SUNET PESTE AŞTEPTĂRI, CU BOOMSOUND HI-FI EDITION

Ca de obicei, HTC se remarcă pe segmentul audio, acolo unde oferă cea mai recentă versiune de HTC USonic, care acum îmbină Anularea Activă a Zgomotului cu posibilitatea de a acorda sunetul cu auzul tău unic. Folosind microfoanele încorporate de pe căștile audio și conectivitatea de date USB-C, căștile audio interne USonic îți cartografiază urechea internă cu ajutorul unei tehnologii avansate, similare sonarului, și apoi adaptează profilul audio biologiei tale unice. Experiența audio creată este optimizată și incredibil de personală, cu un sunet viu, modelat special pentru tine.

USonic încorporează acum funcția de Anulare Activă a Zgomotului, ce reduce distragerile de atenție din jur, pentru ca tu să te poți concentra asupra muzicii. Funcția monitorizează încontinuu nivelul sunetului ambiental și se adaptează rapid oricăror zgomote sau interferențe. Iar tu te poți concentra în voie asupra muzicii, videoclipurilor sau jocurilor tale.

Difuzoarele HTC BoomSound Hi-Fi Edition au fost și ele îmbunătațite. Design-ul lor îți oferă un volum mai puternic și Dynamic Range Audio mai bun. În partea de sus, difuzorul tweeter are o cameră acustică ce îmbogățește sunetele înalte și medii. În partea de jos, woofer-ul are un nou difuzor și un circuit magnetic cu design îmbunătățite, pentru a-ți oferi tonuri joase mai clare, mai profunde și de volum crescut. Chiar trebuie să auzi puterea BoomSound ca să-ți crezi urechilor.

Telefonul foloseşte patru microfoane omnidirecționale optim poziționate, și noua tehnologie Acoustic Focus, astfel încât promite cea mai bună calitate a înregistrării audio 3D de până acum. Microfoanele noului HTC U11 colaborează pentru a înregistra sunete din toate direcțiile, iar, datorită funcției Acoustic Focus, poți face zoom în videoclip, pentru a te concentra pe subiectul tău și a-i amplifica sunetele specifice.

Noul HTC U11 include un adaptor HTC de la USB-C la jack de 3,5 mm, cu un convertor DAC încorporat.

HTC U11, TREI ASISTENŢI INTELIGENŢI

HTC a introdus pe modelul U11 trei asistenți inteligenți: HTC Sense Companion, Google Assistant, și Amazon Alexa2.

HTC Sense Companion va învăța în timp să te cunoască pe tine și obiceiurile tale zilnice, pentru a-ți oferi mai multe avantaje pe zi ce trece.

De exemplu, HTC Sense Companion este suficient de deștept încât să-și dea seama dacă ai întâlniri târziu spre seară, și îți va aminti să pui telefonul la încărcat când ai timp, sau să iei la tine o baterie externă. Îți va face telefonul să funcționeze la viteza optimă, sugerându-ți să ștergi fișierele nedorite și aplicațiile nefolosite pentru a elibera memoria. Îți va da de știre dacă e nevoie să te îmbraci pentru vreme rea, îți va urmări progresul de fitness față de obiectivele pe care ți le-ai propus, îți va recomanda restaurante tentante din zona ta la ora mesei, și multe altele5.

Noul HTC U11 rulează cea mai recentă versiune de Android, deci include și Google Assistant, asistentul personal puternic oferit de Google, ce-ți oferă servicii de căutare pentru instrucțiuni de navigare, găsirea de răspunsuri la tot felul de întrebări, administrarea sarcinilor tale, planificarea zilnică și distracție.

HTC U11 este și primul smartphone de pe piață cu acces vocal, hands-free, la Amazon Alexa. Punând pur și simplu întrebări precum “Alexa, cum e vremea astăzi?” sau rostind comenzi precum “Alexa, aprinde-mi lumina în sufragerie,” Alexa îți va răspunde nevoilor oriunde te-ai duce. Este simplu astfel să controlezi produse inteligente pentru acasă, să ceri informații despre știri, vreme, muzică, și alte peste 12.000 de abilități din magazinul Alexa. Serviciul vocal Alexa este disponibil în prezent clienților din Statele Unite, Marea Britanie și Germania.

AUTONOMIE

Noul smartphone are un acumulator de 3000 mAh care se incarca rapid, cu Quick Charge 3.0. Taiwanezii spun că telefonul oferă o autonomie de convorbire pe 3G/4G de până la 24,5 ore şi de 14 zile de standy.

Spre deosebire de modelul anterior, HTC U11 oferă cu 35% sau 3 ore mai mult timp de redare video, cu 30% sau 8 ore mai mult timp de redare audio, și cu 43% sau 3,5 ore mai mult timp de navigare web prin rețeaua LTE6.

HTC U11 oferă și un cititor de amprente pentru securitate și confidențialitate crescute. Este nevoie de doar câteva minute pentru a-i face setările, iar apoi vei putea debloca telefonul cu o simplă apăsare a degetului – va fi cu atât mai ușor și rapid să iți iei notițe, să surprinzi o fotografie sau orice dorești să faci cu telefonul, totul într-o clipă.

Telefonul include, printre altele, USB 3.1 Gen 1, Tip C, Bluetooth® 4.2, Wi-Fi®: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4 & 5GHz).

HTC U11 este rezistent la apă, deci nu e cazul să te mai îngrijorezi pentru stropi, vărsat sau scăpat în lichide.

TELEFONUL AJUNGE PE PIAŢĂ ÎN IUNIE

Noul HTC U11, în culorile Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black și Ice White, va fi disponibil la nivel global începând cu luna iunie 2017. Varianta Solar Red va fi disponibilă începând cu o dată ulterioară. HTC nu a anunţat încă preţurile, însă cel mai probabil vor fi între 799 şi 1000 de euro.