Huawei continuă dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS

Data: 20/11/2019 | Autor: .

Huawei continuă dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS

Chinezii de la Huawei continuă dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS, pentru telefoanele mobile, smart tv-uri, automobile și alte gadgeturile inteligente, însă implementarea acestuia la scară largă va depinde, într-o oarecare măsură, de rezultatul războiului comercial dintre SUA și China, relatează GadgetReport.ro

Dacă SUA va continua embargoul la adresa Huawei, companie pe care o acuză de activități de spionaj, chinezii vor trece la implementarea pe scară largă a noului sistem de operare.

,,Așteptăm, în continuare, decizia finală a guvernului american. Dacă decizia va fi de a se continua embargoul Google, vom face pasul următor’’, a declarat Catherine Chen, corporate senior vice președinte Huawei Technologies.

Oficialul Huawei a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Schenzen, că ecosistemul HarmonyOS este pregătit pentru a răspunde necesităților unei game largi de produse, de la telefoane mobile la tablete, smart TV și alte gadgeturi inteligente.

,, HarmonyOS nu este destinate să înlocuiască serviciile Google. Este o nouă generație de sisteme de operare care vor fi folosite în smart-tv-uri, mașini inteligente etc. Va oferi o experiență premium tuturor utilizatorilor’’, a declarat Chen.

,,Huawei are deja o platformă puternică, un sistem AI, există deja conturile Huawei și o platformă de aplicații care a generat deja peste 570 de milioane de descărcări, iar acest lucru demonstrează că avem o platformă solidă’’, a mai spus aceasta.

GadgetReport.ro relata, recent, că HarmonyOS va fi folosit inițial pe dispozitive precum ceasuri inteligente, ecrane touchscreen, sisteme încorporate în vehicule și difuzoare inteligente.

„HarmonyOS e complet diferit de Android și iOS. Este un sistem de operare distribuit, de tip microkernel-based, ce oferă o experiență omogenă în orice scenariu. Are o arhitectură securizată și de încredere și suportă o colaborare unitară pe multiple dispozitive. Vă puteți dezvolta inițial aplicațiile, ca apoi să le distribuiți flexibil pe o gamă de dispozitive diferite.”, a declarat Richard Yu, președinte executiv al Huawei Consumer Business Group.

Experții citați de GadgetReport.ro speculează că chinezii speră ca, în viitorul apropiat, SUA și China să ajungă la un armistițiu în războiul comercial în care Huawei a devenit victimă de serviciu și compania să poată să folosească din nou serviciile Google.

În plus, în perspectiva alegerilor din SUA, dacă Trump nu va prinde al doilea mandat, nu este exclus ca viitoarea administrație democrată să permită Huawei să revină cu succes pe piața americană și, implicit, să folosească la nivel optim serviciile Google.