Huawei Mate Xs va fi mai ieftin față de versiunea din 2019

Data: 16/01/2020 | Autor: .

Huawei Mate Xs va fi mai ieftin față de versiunea din 2019

Noua versiune a a telefonului pliabil Mate X, pe care Huawei o va lansa în luna martie, va fi mai ieftină decât prototipul prezentat anul trecut și care urma să coste 2500 de dolari. Chinezii au modificat câteva elemente de design ale primului lor telefon pliabil și, în urma optimizării costurilor, Huawei Mate Xs ar urma să coste, cel mai probabil, cât Galaxy Fold, în jur de 2000 de dolari, relatează GadgetReport.ro

Huawei Mate Xs va include câteva upgrade-uri față de versiunea inițială, lansată pe piața chineză, printre care un ecran mai rezistent și un procesor mai puternic.

Scăderea costurilor de producție vine, în principal, din regândirea mecanismului de pliere a cărui dezvoltare îi costă mai puțini pe chinezi decât la versiunea anterioară.

Potrivit unor surse din piață, citate de BGR, noul Huawei Mate Xs va avea, probabil, același hardware ca și P40 și P40 Pro, flagship-urile companiei care vor debuta în luna martie.

mate x huawei-mate-x-o-1200x900

În prim-plan se vor afla procesorul mai puternic, Kirin 990 5G, noul modul de fotografiere și o suită software optimizată pentru ecranul pliabil.

Rămâne de văzut și dacă telefonul va rula sistemul de operare Android cu serviciile Google sau dacă Huawei, forțat de presiunea americană, îl va lansa cu propriul sistem de operare Oxygen OS.