Huawei Mate Xs. Noul telefon pliabil debutează în martie

Data: 19/12/2019 | Autor: .

Huawei Mate Xs. Noul telefon pliabil debutează în martieChinezii de la Huawei pregătesc lansarea unei noi versiuni a telefonului pliabil Mate X, în primăvara anului viitor. Smartphone-ul, cunoscut sub numele de Mate Xs, va include câteva upgrade-uri față de versiunea inițială, lansată pe piața chineză, printre care un ecran mai rezistent și un procesor mai puternic, relatează GadgetReport.ro

Anunțul privind lansarea Huawei Mate Xs a fost făcut de Richard Yu, șeful diviziei consumer business a producătorului chinez. Într-un interviu pentru Frandroid, acesta a declarat că noul telefon va debuta în primul trimestru din 2020.

O versiune a Mate X a fost lansată luna trecută exclusiv pe piața chineză, la prețul de 2400 de dolari. L-am văzut, zilele trecute, și la unul dintre șefii Huawei din România, care însă nu a dorit să îl prezinte în detaliu. Se speculează că decizia amânării lansării lui Mate X la nivel internațional are legătură cu războiul comercial dintre China și SUA.

Potrivit unor surse din piață, noul Huawei Mate Xs va avea, probabil, același hardware ca și P40 și P40 Pro, flagship-urile companiei care vor debuta în luna martie.

În prim-plan se vor afla procesorul mai puternic, Kirin 990 5G, noul modul de fotografiere și o suită software optimizată pentru ecranul pliabil. Rămâne de văzut și dacă telefonul va rula sistemul de operare Android cu serviciile Google sau dacă Huawei, forțat de presiunea americană, îl va lansa cu propriul sistem de operare Oxygen OS.

CUM ARATĂ MATE X MADE IN CHINA

Cert este că prima versiune a lui Mate X poate fi deja cumpărată din China. Telefonul nu diferă cu mult față de prototipul lansat în primăvară.

În primul rând, Huawei Mate X este mai subtire decât Galaxy Fold, având 11 cm grosime.

Spre deosebire de Samsung Galaxy Fold, chinezii au optat pentru un display OLED mai mare, de 8 inchi, care se deschide într-un mod complet diferit.

Telefonul are un ecran principal de 6,6 inch (2480×114 px) care, când este desfăcut, ajunge la 8 inchi (2480x 2200 px), mai mare decât cel de 7,2 inchi de pe Galaxy Fold. Al treilea ecran are 6,38 inch (2480x 892 px)

Un element de design care iese în evidență e marginea pronunțată din dreapta, care include camerele foto și butoanele fizice.

Huawei Mate X este compatibil 5G și este propulsat de un procesor Kirin 980 (7nm), același de pe Mate 20 Pro, care rulează împreună cu 8 GB RAM un Android 9.0 de pe un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are doi acumulatori care totalizează 4.500 mAh.

Telefonul se încarcă la 55W, astfel că, în 30 de minute, ajunge la 85%. Spre comparație, Huawei Mate X este de 600 de ori mai rapid decât iPhone Xs Max pe încărcare.