Merită să treci pe 5G? Avantajele lui Samsung Galaxy S10 5G

Merită să treci pe 5G? Avantajele lui Samsung Galaxy S10 5GVrei să îți cumperi un telefon de ultimă generație, pe care să îl folosești cel puțin 2 ani de acum încolo fără probleme, inclusiv pe noua infrastructură 5G? Una dintre cele mai bune variante este Samsung Galaxy S10 5G, un telefon cu un ecran foarte mare, de 6,7 inchi, și cu specificații hardware de ultimă generație. Raportul preț-calitate este unul excelent.

În momentul lansării seriei Galaxy S10, vă spuneam că, dacă aveți un Galaxy S9 sau un telefon similar, din generația 2018, ar fi bine să așteptați până la lansarea versiunii Galaxy S10 5G.
Dincolo de hardware-ul net superior, subliniam că 5G-ul va schimba în mod radical modul în care vom utiliza internetul. Vom putea descărca filme, seriale, jocuri și alte fișiere în numai câteva secunde, iar buffer-ul va dispărea complet atunci când vizionăm un clip video live sau înregistrat.

Acel moment a venit mai repede decât ne-am fi așteptat. În ultima lună am testat Samsung Galaxy S10 5G pe noua rețea 5G de la Orange, în cadrul programului Orange Smartphone Tester.
În materie de design, telefonul este ceva mai gros și mai greu decât varianta sa clasică, fără 5G. Asta pentru că vine cu o baterie mai mare, de 4500 de mAh, față de cea de 3400 de mAh de pe S10.
Astfel că, în prima fază, n-am fost prea încântați, smartphone-ul fiind destul de butucănos în comparație, spre exemplu, cu un Note 10+, care este mult mai ușor și mai subțire. Ne-am obișnuit însă destul de repede.

Telefonul ne-a plăcut, pe de altă parte, pentru ecranul generos, de 6,7 inchi, similar cu cel de la Note 10+ și mult mai mare decât cel al unui Galaxy S10 obișnuit.

Ecranul se vede bine, este un Dynamic AMOLED, certificat HDR10+ cu cartografierea dinamică a tonului, astfel că atât culorile cât și contrastul sunt la un nivel spectaculos. Un display excelent pentru văzut filme și pentru gaming. Iar calitatea sunetului, oferită de HD Voice de la Orange, a fost pe măsura experienței vizuale.

În ceea ce privește ecosistemul Android, așa cum era de așteptat, telefonul se mișcă ireproșabil.

Aplicațiile se deschid instant, camerele foto funcționează impecabil, iar autonomia este una foarte bună, de până la 1 zi și jumătate. Pe ansamblu, Samsung Galaxy S10 5G îți oferă senzația unui Note 10+, însă la un preț mult mai mic decât telefonul cu stylus.

Dincolo de specificațiile devenite standard pentru un telefon de top, în 2019, Galaxy S10 5G se remarcă prin viteza de transfer incredibilă oferită de rețeaua 5G. Am testat telefonul în mai multe locuri din Capitală, pe rețeaua 5G, iar rezultatele au fost excelente. Am obținut, constant, o viteză de transfer medie de 600 Mbps, similară cu cea oferită de serviciul de internet prin fibră optică.

Trebuie spus că Orange 5G funcționează, în prezent, doar în București, Cluj Napoca și Iași, România fiind, de altfel, prima ţară din Grupul Orange în care se lansează servicii 5G. După ce își va optimiza rețeaua, Orange 5G promite să ofere viteze de descărcare de până la 1.2 Gbps.

Interesant este că, pentru a stimula clienții să treacă la noua tehnologie, Orange a lansat și un pachet special care include, pe lângă telefonul Samsung Galaxy S10 5G cu plata în rate de 47 de euro, trafic de internet nelimitat, la un preț de 25 de euro pe lună. Oferta include și serviciul Number Share, pe care Orange îl lansează în premieră în România alături de ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE.

Serviciul Number Share permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive, fără a necesita conexiune Bluetooth sau Wi-Fi. Astfel, ei dispun de o flexibilitate considerabilă în a-şi alege dispozitivul de pe care comunică: smartphone sau smartwatch.

Prin intermediul acestora, clienţii pot accesa agenda de contacte, pot iniţia şi primi apeluri sau pot folosi datele mobile direct de pe ceas, total independent de smartphone.

Tutorial GadgetReport.ro. Ce este serviciul Number Share și cum îl activezi

 

Ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv în oferta Orange, cu o rată lunară de 14 euro, achiziţionat împreună cu telefonul Samsung Galaxy S10 5G. De asemenea, acest serviciu poate fi activat împreună cu orice abonament Orange , la un preţ de 2 euro pe lună.

Serviciul Number Share se adaugă altor inovații disponibile doar în rețeaua Orange: serviciul eSIM, ce permite clienţilor să se conecteze la rețeaua mobilă Orange fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM fizică şi serviciul HD Voice Plus ce îmbunătățește considerabil calitatea convorbirilor.

Review GadgetReport.ro. Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, ceasul all inclusive

UN TELEFON PENTRU URMĂTORII DOI ANI

În concluzie, chiar dacă acum experiența 5G este disponibilă doar în Capitală și în Iași și Cluj, achiziția unui astfel de telefon trebuie privită în perspectivă.

Samsung Galaxy S10 5G va fi o soluție optimă cel puțin 2 ani de acum încolo. Asta în condițiile în care și prețul telefonului va scădea pe măsură ce vor fi lansate noile generații de telefoane Galaxy S11 și Note 11, anul viitor.