Huawei Mate X, relansat pe 15 noiembrie. Prețul, fără comentarii

Data: 24/10/2019 | Autor: .

Huawei Mate X, relansat pe 15 noiembrie. Prețul, fără comentarii

Chinezii de la Huawei vor relansa primul lor model de telefon cu ecran pliabil, Huawei Mate X, pe 15 noiembrie, la un preț  mai mare decât cel al rivalului Samsung Galaxy Fold. Telefonul chinezesc va costa 2300 de euro, cât un laptop performant, de ultimă generație, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de inovația spectaculoasă, Samsung Galaxy Fold a fost primit cu destulă reticență de specialiști, iar sud-coreenii au trebuit să îi refacă balamalele și ecranul pentru a putea fi folosit în regim normal de clienți. Se va descurca mai bine Huawei Mate X? Telefonul pare, la prima vedere, mai atractiv decât modelul sud-coreean.

La teste s-a comportat mai bine însă, surprinzător, și chinezii au amânat lansarea în magazine, fără să anunțe motivele.

Ieri, oficial, Huawei a anunțat data lansării – 15 noiembrie, semn că Huawei Mate X a trecut de toate testele și e gata de vânzare.

Spre deosebire de Samsung Galaxy Fold, chinezii au optat pentru un display OLED mai mare, de 8 inchi, care se deschide într-un mod complet diferit.

În primul rând, Huawei Mate X este mai subtire decât Galaxy Fold, având 11 cm grosime.

Telefonul are un ecran principal de 6,6 inch (2480×114 px) care, când este desfăcut, ajunge la 8 inchi (2480x 2200 px), mai mare decât cel de 7,2 inchi de pe Galaxy Fold. Al treilea ecran are 6,38 inch (2480x 892 px)

Un element de design care iese în evidență e marginea pronunțată din dreapta, care include camerele foto și butoanele fizice.

Huawei Mate X este compatibil 5G și este propulsat de un procesor Kirin 980 (7nm), același de pe Mate 20 Pro, care rulează împreună cu 8 GB RAM un Android 9.0 de pe un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are doi acumulatori care totalizează 4.500 mAh.

Telefonul se încarcă la 55W, astfel că, în 30 de minute, ajunge la 85%. Spre comparație, Huawei Mate X este de 600 de ori mai rapid decât iPhone Xs Max pe încărcare.

Șeful Huawei a admis că prețul de 2300 de euro este destul de mare (Galaxy Fold va costa în Europa aprox. 2000 euro), însă spune că, în timp, acesta va scădea.

Chinezii afirmă că, datorită tehnologiei 5G, un clip de 1 GB poate fi descărcat în trei secunde. De menționat că cel mai probabil în România primele servicii 5G vor fi lansate în 2021.

Chinezii au anunțat, în plus, și o versiune Huawei Mate Xs, care va debuta în luna martie 2020 și care va include un nou procesor mai puternic, Kirin 990 5G.