Pixel 4 și Pixel 4XL. Noile flagship-uri Google, din 24 octombrie

Data: 16/10/2019 | Autor: .

Pixel 4 și Pixel 4XL. Noile flagship-uri Google, din 24 octombrie

Google a lansat noua generație de telefoane Pixel 4 și Pixel 4XL. Cele două modele se remarcă prin specificațiile hardware de ultimă generație și prin prețul excelent. Pixel 4 va fi vândut la prețul standard de 750 euro, în timp ce modelul Pixel 4 XL porneşte de la 899 euro, relatează GadgetReport.ro

Cele două telefoane Google vin, în standard, cu 6 GB de RAM și procesorul Snapdragon 855 de la Qualcomm, însă nu modelul Plus, regăsit la restul flagship-urilor Android de pe piață. Telefoanele includ și un nou procesor numit Pixel Neural core, care asigură un plus de putere pentru procesarea rapidă a fotografiilor și a comenzilor din Google Assistant.

La capitolul display-uri, Pixel 4 include un ecran OLED Full HD+ de 5,7” cu raport de aspect 19:9 la 90 Hz, iar Pixel 4 XL primește un display de 6,3” QHD+.

Despre acesta din urmă, Google afirmă că ar fi ,,cel mai bun ecran de pe piaţă”, primind nota A+ de la DisplayMate.

Ambele telefoane au 64/128 GB spațiu de stocare și rulează sistemul de operare Android 10.

Cele două flagship-uri au baterii surprinzător de mici, de numai 2800 mAh, în cazul Pixel 4, respectiv 3700 mAh – la Pixel 4XL. Google afirmă că acumulatorii le asigură pînă la 24 de ore de autonomie însă, chiar și cu toate optimizările, este puțin probabil, credem noi, că vor rezista mai mult de 12 ore.

În ceea ce privește camerele, Pixel 4 şi Pixel 4 XL prezintă o soluție cu doi senzori ( un senzor principal de 12 megapixeli f/1.7 şi un senzor secundar de 16 megapixeli f/2.4 cu zoom 2x), cu noi funcţii HDR care captează atât detalii în zone luminate, cât şi în zonele mai întunecate.  Google afirmă că software-ul de ultimă generație permite realizarea unor cadre cu zoom hibrid foarte detaliate, folosind AI pentru îmbunătăţirea cadrelor, atât în zona de portrete cînd și în modul nocturn.

De remarcat că Pixel 4 și XL nu au ajuns încă să poată înregistra în 4K la 60 de cadre pe secundă, Google limitând înregistrarea video la 30 de cadre.

Dincolo de specificațiile devenite oarecum standard în domeniu, cele două flagship-uri Pixel vin și cu câteva noutăți foarte interesante. În primul rând vorbim  despre Soli, noul senzor de tip „radar”, care permite control cu ajutorul gesturilor şi recunoaştere facială foarte sigură.

Soli foloseşte algoritmi AI pentru a recunoaşte diverse gesturi, iar tot ce înregistrează acest senzor este stocat exclusiv pe dispozitiv, pentru a oferi control complet utilizatorilor asupra intimităţii datelor.

Google a îmbunătățit și Google Assistant, astfel că acesta este mult mai bine calibrat, reușind de exemplu, să preia inclusiv comenzi fără internet sau în Airplane Mode.

Google a lansat şi o aplicaţie de înregistrat voce cu funcţii de transcriere, putând înregistra atât audio cât şi text ceea ce se aude în jurul telefonului.

De remarcat și faptul că Google a dotat noile telefoane cu funcţionalitate dual-SIM similară cu cea de pe iPhone: nano SIM + eSIM.

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL au încărcare wireless şi încărcare rapidă la 18W și sunt rezistente la apă şi praf, beneficiind de standardul IP68.

Telefoanele vor ajunge în magazine din 24 octombrie, în culorile Just Black, Clearly White (alb cu negru) şi Oh So Orange, la prețuri ce pornesc de la 750 de euro în cazul Pixel 4 respectiv 899 euro pentru Pixel XL.