Nokia 8.1, primul smartphone Nokia care trece la Android 10

Data: 15/10/2019 | Autor: .

Nokia 8.1, primul smartphone Nokia care trece la Android 10HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță actualizarea la Android 10 pentru smartphone-ul Nokia 8.1. Este primul smartphone Nokia care primește cea mai recentă actualizare a sistemului de operare, relatează GadgetReport.ro

Utilizatorii Nokia 8.1 vor beneficia de o gamă largă de noi funcții Android 10, precum:

  • Gesture Navigation: smartphone-ul Nokia a devenit mult mai ușor, rapid și intuitiv de controlat datorită operațiunilor prin gesturi tactile.
  • Smart Reply: răspunsuri și mai inteligente în cadrul mesajelor, nu doar formulări, ci și acțiuni pentru utilizatori.
  • Privacy Controls: mai mult control asupra datelor personale într-un singur loc și al accesului la informațiile cu privire la locație de către aplicații – acces constant, în timpul utilizării sau acces blocat.
  • Focus mode: blocarea aplicațiilor care distrag atenția utilizatorilor, atunci când aceștia doresc să se concentreze (poate fi testat în Beta)
  • Family Link: parte a setărilor de Digital Wellbeing, ajută părinții să seteze reguli digitale de bază pentru întreaga familie.

 

,,Nokia 8.1 este primul smartphone Android cu platformă mobilă Qualcomm Snapdragon 710 care primește Android 10, așadar am setat un nou precedent. Dorim să fim primii și în cazul actualizărilor la Android 10 pentru telefoanele cu alte procesoare cheie. Ne propunem așadar ca până în prima parte a anului 2020 întreg portofoliul Nokia să ruleze Android 10,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

DESPRE NOKIA 8.1

Nokia 8.1 rulează cel mai recent sistem de operare de pe un display de 6.18”, Full HD+, fără ramă, prins într-o carcasă din aluminiu 6000, cu un nucleu metalic din aluminiu turnat, pentru o utilizare cât mai eficientă a materialelor. Pe lângă contrastul elegant dintre sticla curbată, metalul lustruit și finisajele atente, design-ul în două nuanțe al Nokia 8.1 este completat de un proces de eloxare, bazat pe finisajele Nokia 7 Plus.

Nokia 8.1 se remarcă însă prin capacitatea de a realiza fotografii de calitate. Camera principală de 12MP cu Optică ZEISS are un senzor extrem de sensibil, 1/2.55”, cu Pixeli de 1.4 microni pentru captarea cât mai precisă a luminii, rezultatul constând în fotografii extrem de detaliate. Stabilizatorul de Optică OIS și autofocus-ul extrem de rapid fac ca Nokia 8.1 să surprindă fotografii și videoclipuri cât mai clare, indiferent de situație. Datorită deschiderii largi a camerei, utilizatorii pot realiza fotografii clare chiar și în condiții cu lumină scăzută, iar cu ajutorul modului Pro Camera aceștia pot prelungi timpii de expunere manual.

Camera frontală adaptivă de 20MP permite utilizatorului să surprindă selfie-ul perfect chiar și pe timp de noapte, datorită capabilității optimizate de captare a luminii – combină patru pixeli într-un singur super pixel. De asemenea, pot fi realizate videoclipuri profesionale 4K, permițând utilizatorului să retrăiască momentele filmate, înregistrările având sunet stereo surround.

Mai mult, popularul efect „bokeh”, cu o profunzime nativă a câmpului și un senzor secundar de adâncime de 13MP, permite realizarea unor portrete similare celor de studio. De asemenea, utilizatorii își pot exersa abilitățile creative cu ajutorul interfeței de utilizator Pro Camera, care permite un control mai bun al fotografiilor, sau pot realiza #Bothie-uri la un nou nivel, cu ajutorul caracterelor 3D AI, a măștilor și a filtrelor amuzante, având totodată posibilitatea de a le distribui live, direct din aplicația de cameră.

Mai multe detalii aflati din articolul de mai jos

Nokia 8.1 . Un telefon mid-range cu OIS și Optică ZEISS