Huawei va utiliza hărțile TomTom în loc de Google Maps

Data: 21/01/2020 | Autor: .

Huawei va utiliza hărțile TomTom în loc de Google MapsHuawei a încheiat un parteneriat cu furnizorul olandez de servicii de navigație TomTom, pentru a înlocui Google Maps – la care nu mai are acces în urma ordonanței emise de Casa Albă, ce impune restricții la tehnologia americană, relatează GadgetReport.ro

Anul trecut, din considerente de securitate naţională pentru care încă nu a fost aduse nici până acum dovezi publice, administraţia americană a interzis Huawei să mai folosească tehnologii americane.

Decizia i-a obligat pe cei de la Huawei să găsească înlocuitori pentru multe din serviciile şi aplicaţiile pe care le foloseau pe smartphone-urile şi tabletele companiei, inclusiv să dezvolte un sistem propriu de operare.

Printre acestea se numără şi funcţia de navigare, pentru care toate smartphone-urile cu Android folosesc Google Maps, considerată cea mai bună soluţie la ora actuală.

Din această cauză, Huawei a început de câteva luni să caute alternative pentru aplicațiile Google, lansând și un sistem propriu de operare al telefoanelor mobile – Harmony OS, ca o variantă pentru mult mai popularul Android.

Huawei continuă dezvoltarea sistemului de operare HarmonyOS

Informaţia a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt al TomTom, Remco Meerstra, care nu a dorit să ofere alte informaţii în afara faptul că înţelegerea a fost semnată “cu mai mult timp în urmă”, însă a fost ţinută secretă până acum.

Decizia administraţiei americane, care a urmărit să lovească în Huawei, se dovedeşte astfel nocivă şi pentru companiile americane care lucrau cu Huawei. În acest caz, Google Maps pierde o cotă importantă de piaţă, Huawei fiind al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri, iar TomTom primeşte o şansă nesperată de a redeveni relevant într-o piaţă în care fost marginalizat pe măsură ce smartphone-urile au preluat piaţa GPS-urilor.

TomTom s-a înființat în 1991 și operează pe piața navigațiilor prin satelit din 2004.

Compania olandeză are 5.000 de angajați și venituri de peste 680 de milioane de dolari pe an.