The Hunger Games spulbera recordurile de audienta in SUA

Data: 26/03/2012 | Autor: .

Filmul The Hunger Games a inregistrat incasari de 155 de milioane de dolari in SUA şi 214 milioane de dolari in intreaga lume, in primul weekend de la lansare, relateaza Reuters. Filmul, inspirat din romanele cu acelasi titlu ale autoarei Suzanne Collins, are al treilea cel mai bun debut din istorie.

Filmul se afla intr-o companie selecta in istoria cinematografiei, fiind depasit doar de „Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” (169,2 milioane dolari) si „The Dark Knight” (158,4 milioane dolari)

Filmul, cu un buget urias, de 100 milioane de dolari, o are in centrul actiunii plasata cu 700 de ani in viitor pe Katniss Everdeen, o adolescenta in varsta de 16 ani, care intra intr-o competitie transmisa in direct la televizor pentru a-si salva sora.

Iintitulata „Jocurile Foamei”, competitia strange 24 de copii cu varste cuprinse intre 12 ani si 18 ani care sunt constransi sa devina gladiatori si sa lupte in arena unii impotriva celorlalti pana la moarte.

Expertii afirma ca productia are mari sanse sa urmeze succesul seriilor Harry Potter si Twilight.

Filmul s-a turnat in diferite locatii din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, si anume Asheville (scenele din timpul jocului), Charlotte si Concord (scenele din Capitoliu), Hildebran si Shelby (Districtul 12), DuPont State Forest, North Fork Reservoir si Pisgah National Forest.

The Hunger Games poate fi vazut si in Romania. Vezi aici unde ruleaza.