Imagini SF? Nici vorbă, este noul OZN, avionul secret al SUA

Data: 29/08/2014 | Autor: .

140821-N-CE233 ATLANTIC OCEAN (August 21, 2014) – The Navy’s unmanned X-47B conducts night flight operations aboard the aircraft carrier USS Theodore Roosevelt (CVN 71). The aircraft completed a series of tests demonstrating its ability to operate safLa prima vedere, fotografia pare desprinsă dintr-un film SF. Ceea ce aduce cu un OZN este, in realitate, celebrul avion militar fără pilot al Pentagonului, X-47B. Potrivit US Navy, care a dat publicitatii fotografia, aceasta a fost surprinsa pe portavionul USS Theodore Roosevelt, acolo de unde avionul X-47B a fost testat intensiv.

“Avionul  X-47B si-a incheiat testele de zbor si urmeaza sa se intoarca la baza Patuxent River dupa opt zile pe mare. In cadrul misiunii, X-47B si-a testat cu succes modul de decolare si aterizare, atat ziua cat si noaptea”, a anuntat US Navy.

Avionul, care usor poate fi confundat cu un OZN, are o lungime de 11,6 metri, o anvergura a aripilor de 18,9 metri si cantareste 20 tone.

Produs de Northrop Grumman, X-47B  are o autonomie de 6437 kilometri si poate cara peste 2 tone de arme.

Avionul zboara cu viteza subsonica la altitudini de pana la 12.000 metri si este imposibil de detectat pe radar.

Interesant este si faptul ca avionul fara pilot poate realimenta singur, fara asistenta. Pentagonul ar putea include avionul in dotarea armatei inca din acest an . X-47B va creste cu 30% puterea de lupta aeriana a SUA.