Incepe „febra” Mango. AT&T a anuntat primele telefoane cu WPM

Data: 12/09/2011 | Autor: .

Samsung Focus S, Focus Flash si HTC Titan vor fi primele smartphone-uri care vor rula Windows Phone Mango in reteaua AT&T. Anuntul a fost facut luni de oficialii companiei de telefonie din SUA, fara a prezenta mai multe detalii.

Potrivit unor surse din piata, cele doua telefoane Samsung  – Focus S si Focus Flash vor avea un pret low-cost, cu toate ca specificatiile vor fi destul de bune.

Focus S va avea un ecran de 4.3-inch Super AMOLED cu rezolutia de 480 x 800, un procesor de 1.4GHz si va fi capabil sa ruleze in retele 4G. Din informatiile difuzate pe surse, se stie ca telefonul va avea doua camere, una de 8 MP si o alta de 1,3 MP pentru conferinte.

The Focus Flash va avea un ecran de 3.7-inch Super AMOLED, un procesor de 1.4GHz si doua camere dintre care una de 5 MP si o alta pentru conferinte. HTC Titan, pe de alta parte, ar urma sa aiba un display de 4.7-inch si un procesor de 1.5GHz procesor.

AT&T precizeaza ca telefoanele care ruleaza, in prezent, Windows Phone 7, printre care se afla HTC HD7S, Samsung Focus, LG Quantum si HTC Surround, vor beneficia de un update la Windows Phone Mango.

Telefoane Mango, fara numar

Japonezii de la Fujitsu au lansat, deja, in premiera mondiala, primul smartphone cu Windows Phone Mango. Modelul IS12T este vandut prin intermediul operatorilor de telefonie KDDI si Okinawa. Vezi detalii aici.

Potrivit surselor Digitimes, alaturi de HTC, Fujitsu si Samsung, si Acer, Huawei, LG si ZTE pregatesc o serie de smartphone-uri cu noul sistem, cele mai multe telefoane urmand a fi lansate in aceasta toamna.

Interesant este ca Nokia ar putea ramane, din nou, in urma competitorilor. Lansarea noului Sea Ray, primul telefon Nokia cu sistem de operare Windows, este abia in luna octombrie, in cadrul evenimentului Nokia World.

Noua versiune, cu nume de cod “Mango”, va aduce nu mai putin de 500 functii noi, menite sa ofere o experienta mai bogata si mai multa flexibilitate utilizatorilor de telefoane cu Windows Phone 7.

Printre facilitati se numara integrarea browser-ului Internet Explorer 9 Mobile, derivat din IE9, un suport multi-tasking, inclusiv pentru aplicatii Third-Party si integrarea suportului pentru Office 365, ce va include email, aplicatii office si calendar in cloud-computing.