Intel lansează cele mai performante procesoare din istorie

Data: 2/09/2015 | Autor: .

Marcom_3_033015_RGBIntel a anunţat lansarea celei de-a șasea generații de procesoare Intel Core. Acestea sunt capabile să pornească într-o jumătate de secundă, oferind o performanță dublă și o durată de viață a bateriei de trei ori mai mare comparativ cu majoritatea computerelor deținute în prezent de utilizatori.

Noile procesoare Intel® Core™ oferă performanță îmbunătățită cu cel mai redus consum de energie de până acum și permit lansarea celei mai variate game de dispozitive – de la Intel® Compute Stick, PC-ul ultra-portabil, la dispozitivele 2 în 1 și sisteme All-in-One de înaltă rezoluție la stații de lucru mobile.

Bazate pe noua microarhitectură Skylake pe 14nm, cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o performanță de două ori și jumătate mai mare, o autonomie de trei ori mai mare a bateriei, o grafică de 30 de ori mai bună pentru gaming și experiențe video de calitate comparativ cu computerele mai vechi de cinci ani. De asemenea, noile modele de dispozitive pot avea jumătate din grosimea și greutatea celor aflate în prezent pe piață, pot porni mai rapid și avea o baterie care ține aproape toată ziua6.

Combinația între procesoarele din a șasea generație a gamei Intel Core, Windows 10 și noile sisteme oferite de producători face ca acesta să fie cel mai bun moment pentru a cumpăra un nou computer”, a spus Kirk Skaugen, Vicepreședinte Senior și General Manager al Client Computing Group, Intel.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core oferă o gamă largă de noi dispozitive

Noile procesoare Intel® Core™ permit lansarea unei game largi de dispozitive care să se potrivească oricărei nevoi. Procesoarele Intel® Core™ M, care pot oferi de două ori performanța tabletelor premium, vor include acum modele Intel Core m3, m5 și m7 pentru a le permite utilizatorilor să își găsească mai ușor dispozitivul potrivit nevoilor lor. Intel® Compute Stick va include pe viitor un procesor Intel® Core™ M din a șasea generație.

Această nouă generație de procesoare Intel aduce, de asemenea, mai multe premiere pentru dispozitivele mobile: un procesor “K”, deblocat, pentru dispozitivele mobile, un nou procesor quad-core Intel® Core™ i5, care oferă multitasking  îmbunătățit cu 60% și gama de procesoare Intel® Xeon® E3 pentru stații mobile de lucru. Noile procesoare aduc o performanță grafică pentru experiențe vizuale de înaltă calitate în gaming, precum și creare de conținut 4K și playback media. Noua tehnologie Intel® Speed Shift îmbunătățește nivelul de răspuns al sistemelor mobile, astfel încât utilizatorii pot aplica un filtru foto de 45 de ori mai repede.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel Core și platformele Intel® Xeon® vor oferi noi capabilități și experiențe. Mai multe dispozitive vor fi dotate cu Thunderbolt™ 3 pentru USB tip C. Camera Intel® RealSense™ va fi de acum disponibilă pe mai multe dispozitive 2 în 1, notebookuri, sisteme All-in-One, bazate pe noile procesoare Intel® Core™, oferind noi senzori cu capacitate de detectare și experiențe captivante care vor permite utilizatorilor să facă și să distribuie fotografii 3D, să scaneze și să printeze în 3D și să schimbe sau să modifice ușor imaginea de fundal în timpul unei conversații video online.

Noile procesoare Intel® Core™ marchează un nou pas din inițiativa Intel „fără cabluri” pentru a oferi cea mai bună experiență de wireless display cu ajutorul Intel® WiDi sau Pro WiDi. Această tehnologie le permite utilizatorilor să distribuie cu ușurință de pe computerul lor pe TV sau monitor fără cabluri.

Cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ ajută la optimizarea anumitor elemente ale Windows® 10 precum Cortana* și Windows Hello* pentru o interacțiune mai naturală cu tehnologia. Dispozitivele dotate cu camera Intel® RealSense™ și Windows Hello permit utilizatorilor să se logheze prin recunoaștere facială. Tehnologia True Key™ de la Intel Security este, de asemenea, disponibilă pe mai multe sisteme bazate pe noile procesoare pentru a oferi o experiență sigură de autentificare la dispozitive și site-uri, fără a fi necesară reamintirea parolei pentru fiecare în parte.

În următoarele luni, Intel intenționează să ofere peste 48 de procesoare din cea de-a șasea generație Intel Core, cu grafică Intel® Iris™ și Iris Pro, procesoare din gama Intel® Xeon® E3-1500M pentru stații mobile de lucru și procesoare Intel® vPro™ din a șasea generație pentru segmentul business și enterprise. O serie de dispozitive cu modele variate este disponibilă acum sau va fi în lunile următoare de la producătorii din întreaga lume. În plus, Intel oferă peste 25 de produse pentru IoT cu 7 ani durată de viață garantată și Error Correcting Code (ECC) la multiple niveluri TDP. Industrii precum cea de retail, medicală, industrială, supraveghere și securitate digitală vor beneficia cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core și vor include o serie variată de designuri IoT.