iPad 3, lansat de ziua de nastere a lui Steve Jobs?

Data: 26/12/2011 | Autor: .

Apple pregateste lansarea noului iPad 3 cel mai probabil pe 24 februarie, de ziua lui Steve Jobs.  Informatia este prezentata de FocusTaiwancare citeaza surse din randul producatorilor de componente al gigantului IT american.

Pe 24 februarie, Jobs ar fi implinit 57 de ani.

Foxconn, care livreaza anual peste 9.5 milioane de subansamble pentru Apple,  a cerut, deja, muncitorilor sa renunte la zilele libere in februarie, atunci cand “va fi mult de munca”.

GadgetReport.ro a scris, recent, ca iPad 3 ar putea fi lansat in primul trimestru din 2012, cel mai probabil in luna februarie.

Lansarea iPad 3 ar avea loc, astfel, la 11 luni de la lansarea iPad 2, petrecuta in luna martie a acestui an.

Tableta iPad 3 va dispune de un display “retina”, prezent si pe iPhone 4 si iPhone 4S, si va avea o rezolutie dubla fata de predecesorul iPad 2.

Suprematia Apple va continua, se pare, chiar daca piata este “inundata” in ultima vreme de tablete low-cost, precum Amazon Kindle Fire, care costa numai 199 de dolari.

Specialistii spun ca Apple va putea contracara avansul tabletelor mai ieftine prin oferirea versiunilor mai vechi de iPad la preturi speciale.

Potrivit altor zvonuri recente, Apple intentioneaza sa adauge conectivitate 4G/LTE pe noile dispozitive iPhone 5 si iPad 3, pentru a putea concura mai eficient cu terminalele echipate cu sistemul de operare Android, dezvoltat de Google.

Totodata, alte zvonuri din piata spun ca Apple ar putea lansa si o tableta mai mica, cu o diagonala de 7,85 inchi.