iPhone 13 va avea o versiune surpriză. Fără precedent pentru Apple

Data: 13/09/2021 | Autor: .

iPhone 13 ! Va avea piese produse de Samsung și LGNoile telefoane iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max, vor avea, ca vârf de gamă, o variantă dotată cu spațiu de stocare de 1TB. Noua generație va fi lansată pe 14 septembrie.

În prezent, iPhone-urile oferă un maxim de 512 GB spațiu de stocare.

Potrivit unor surse din piață, versiunile Pro de iPhone 13 ar urma să ofere patru opțiuni în ceea ce privește spațiul de stocare: 128GB, 256GB, 512GB și 1TB. Prețul pentru versiunea de 1 TB va fi cu cel puțin 30% mai mare decât la variantele din gama entry level.

Pentru Apple, va fi pentru prima oară când smartphone-urile sale vor oferi o astfel de opțiune.

Dincolo de versiunile de top, este de așteptat ca și iPhone 13 și iPhone 13 Mini să prezinte o gamă mai larfă de opțiuni de stocare, de 128GB, 256GB și 512GB.

Apple își va prezenta noile sale telefoane pe 14 septembrie, împreună cu noile Apple Watch și AirPods.

Cum vor arăta telefoanele iPhone 13?

Din punct de vedere vizual, telefoanele vor fi aproape identice cu modelele actuale de iPhone 12, au afirmat diverse surse, citate de presa internațională.

Vom vedea aceleași dimensiuni pentru toate modelele, cu singura diferență că vor fi mai groase. Bretonul de pe ecran va fi mai îngust, iar modulele camerei din spate vor ocupa mai mult spațiu, deoarece se zvonește că ar avea un senzor mai mare.

Toate cele patru telefoane iPhone 13 vor avea panouri OLED, la fel ca predecesorii lor. Acestea sunt componentele pe care Samsung și LG au început să le fabrice mai devreme decât de obicei.

new iphone 13 render

Ecrane produse de Samsung

Ecranele OLED folosite pe iPhone 13 Pro, produse de Samsung, vor suporta rate de reîmprospătare dinamice de până la 120Hz.

S-a zvonit că Apple aduce tehnologia ProMotion de 120Hz pe care o folosește pe iPad Pro pe iPhone, deoarece majoritatea flagship-urilor Android au afișaje cu rată de refresh ridicată.

Unele modele de iPhone 12 trebuiau, de altfel, să conțină afișaje de 120Hz, dar Apple a renunțat la această funcție deoarece ecranul consuma prea multă energie.

În ceea ce privește noua generație, se estimează că iPhone 13 Pro și Pro Max vor avea panouri OTP LTPO , care oferă suport pentru o rată de refresh dinamică.

Asta înseamnă că rata de refresh va varia în funcție de ceea ce este afișat pe ecran pentru a economisi durata de viață a bateriei. Site-ul coreean The Elec , care a raportat că Samsung și LG au lansat producția OLED iPhone 13, menționează, de asemenea, ecranele LTPO.

Coreenii afirmă că Samsung va furniza între 120 și 130 de milioane de panouri OLED către Apple pentru modele inclusiv iPhone 12, iPhone 13 și alte modele.

LG va furniza Apple până la 50 de milioane de panouri OLED. Raportul menționează că producția a început cu o lună mai devreme decât iPhone 12 anul trecut la Samsung și LG, la cererea Apple.

Noile telefone iPhone vor costa aproape la fel ca cele de anul trecut – $699, $799, $999 and $1,099. Varianta de 1TB va avea un pret de 1299 de dolari.

Cert este că iPhone 12 s-a vândut incredibil de bine până acum comparativ cu flagship-urile Android. Asta în ciuda efectului pandemiei asupra vânzărilor de smartphone-uri.

Nu este exclus ca și iPhone 13 să înregistreze o cerere uriașă, la sfârșitul acestui an.