iPhone 4S scrie istorie – 1 milion de comenzi intr-o singura zi

Data: 10/10/2011 | Autor: .

Apple a anuntat, luni, ca a primit comenzi pentru 1 milion de telefoane mobile iPhone 4S intr-o singura zi, depasind astfel recordul anterior de 600.000 unitati pentru generatia iPhone 4.

iPhone 4S va ajunge in magazinele din Statele Unite pe 14 octombrie, iar in Europa pana la finele lunii. “Asteptarile noastre privind vanzarile iPhone 4S ne-au fost date peste cap”, a declarat Philip Schiller, vice presedintele Worldwide Product Marketing.

“Prima zi de precomenzi pentru iPhone 4S a fost un record pentru toata gama de gadgeturi produse de Apple in istorie”, a mai spus acesta.

Telefonul a fost prezentat marti si dispune de un procesor dual core A5, de doua ori mai rapid decat cel de pe iPhone 4 si care permite o grafica de 7 ori mai buna decat pe iPhone 4.

Pe langa noul procesor, telefonul a primit o camera de 8 megapixeli (3264X2448 pixeli), cu 60% mai multi pixeli decat pe iPhone 4, capabila sa filmeze in HD la 1080p.

Pentru a demonstra performanta grafica, oficialii Apple au rulat, in direct, jocul Infinity Blade 2 care va fi lansat oficial pe 1 decembrie.

O alta noutate este includerea modulului Qualcomm Gobi Baseband, care ii permite sa functioneze atat in GSM cat si CDMA. iPhone 4S va beneficia de tehnologia HSDPA, care ii va permite download-uri de pana la 14 MP/s.

Apple a lucrat si la autonomie. Noul telefon va rula  8 ore in 3G, 14 ore in 2G si 9 ore in Wifi. Daca urmaresti filme, asculti muzica sau te joci, bateria va rezista pana la 10 ore.

Dincolo de specificatiile hardware, poate cele mai interesante noutati au venit din zona software. iPhone 4S este primul care ruleaza noul sistem de operare iOS 5, cu tehnologia iCloud, care permite utilizatorului sa salveze online, contra cost, muzica, filme si alte fisiere. Primii 4 GB vor fi gratis.

Asa cum GadgetReport.ro a anticipat, dincolo de specificatiile tehnologice, noul iPhone 4s include o aplicatie cu adevarat revolutionara in modul in care percepem in prezent comunicarea – Voice Control. Cititi mai multe despre aceasta tehnologie aici.

Telefonul va costa 199 dolari in varianta de 16GB, 299  $ (32 GB) respectiv 399 $ (64 GB). O prezentare a telefonului o puteti urmari  mai jos.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Qmfxfaeld0M