Nostalgia vremurilor bune: Nokia lanseaza doua telefoane desprinse din 2005

Data: 11/10/2011 | Autor: .

Producatorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anuntat marti lansarea a doua modele prin care spera sa stopeze declinul cu care se confrunta in ultima perioada.

Unul dintre acestea este noul X2-05, un candybar cu tastatura numerica ce va pune accentul pe muzica si media.

Telefonul va rula fisiere MP3 si MP4 si va avea un difuzor foarte puternic, potrivit producatorului.

Alte specificatii includ un radio FM cu posibilitatea de inregistrare, o camera VGA situata in partea din spate a telefonului, un display de 2,2 inchi cu o rezolutie de 320×240 pixeli si un slot micro SD.

Telefonul va fi lansat in ultimul trimestru al anului pentru 46 de euro si va fi disponibil in culorile alb, negru, argintiu si rosu aprins.

Un alt telefon anuntat de companie marti este Nokia C2-05, un model de tip slider ce va dispune de aproximativ aceleasi caracteristici interne ca precedentul candybar. Display-ul telefonului este de numai 2 inchi si acesta cantareste 98,5 grame.

La fel ca modelul precedent, si acesta vine intr-o gama larga de culori precum roz, albastru si „gri dinamic”.

Un „killer feature” al modelului este faptul ca va puta fi personalizat prim teme, wallpaper-uri si tonuri de apel disponibile in Nokia Store, potrivit comunicatului de presa disponibil pe site-ul companiei.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YLTnDFCuc0E&feature=player_embedded

Telefonul va fi disponibil pentru 50 de euro.

Nokia se confrunta cu numeroase probleme si vanzari dezastruoase in ultima perioada. Pentru mult timp lider mondial incontestabil al pietei, compania finlandeza a pierdut primul loc in topul al producatorilor de smartphone-uri, situandu-se in prezent pe pozitia a treia, dupa Samsung si Apple.

Luna trecuta, compania a anuntat inchiderea unei fabrici cu 2.200 de angajati, din comuna Jucu din judetul Cluj.