iPhone 6, primul telefon din lume construit de roboti (VIDEO)

Data: 7/07/2014 | Autor: .

iphone-6-conceptFoxconn, compania care produce pentru Apple smartphone-urile iPhone, a anunţat că a trecut la un amplu proces de tehnologizare ce vizează înlocuirea muncii oamenilor cu cea a roboţilor.

Potrivit oficialilor firmei taiwaneze, Apple iPhone 6 ar urma să fie primul telefon produs pe noua linie de producţie, complet automatizată.

Foxconn va instala, în total, 10.000 de roboţi care vor fi capabili să producă 300.000 de smartphone-uri pe ciclul de producţie.

Interesant este că, zilele trecute, Foxconn anunţa că va angaja 100.000 de noi muncitori pentru a-si extinde capacitatile de productie.

Nu este foarte clar în ce măsură lansarea noii linii tehnologice va afecta planul de angajări anunţat de taiwanezi.

Potrivit surselor Bloomberg, Apple a inceput deja, de la 1 iulie,  productia masiva a smartphone-ului iPhone 6. GadgetReport.ro relata recent, citand surse din cadrul Apple, ca daca initial Apple isi propusese sa lanseze in magazine modelul de 4,7 inchi in septembrie, iar cel de 5,5 inchi in octombrie, compania si-a schimbat intre timp planurile si le va lansa pe amandoua la sfarsitul verii.

Din datele prezentate de 9to5mac.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri care prezinta informatii in exclusivitate despre produsele Apple, noul iPhone ar urma sa vina impreuna cu viitorul ceas inteligent iWatch.

Ambele modele iPhone 6 vor avea un profil metalic si vor fi mai subtiri cu 9% fata de iPhone 5s, insa mai grele cu 10%.
Din imaginile spion publicate de 9to5macrezulta ca Apple va muta butonul de sleep/wake/power pe laterala telefonului, pentru a-l face mai accesibil.

Ecranul noului iPhone 6 ar urma sa aiba o rezolutie de 1704X960 pixeli, cu o densitate de 468 pixeli/inch. Telefonul va avea un procesor A8 mult mai rapid si care va consuma mai putina energie.

 iPhone 6 va rula, bineinteles, noul sistem de operare iOS 8. Detalii despre noile aplicatii aduse de iOS 8 aflati de AICI.

Potrivit surselor weibo, care au stat de vorba cu Sun Chang Xu, news chief analyst la ESM-China, dincolo de ecranul mai mare, smartphone-ul iPhone 6 va veni cu senzori care vor masura temperatura exterioara, presiunea atmosferica si umiditatea.

Asta pe langa deja clasicul senzor de amprenta, disponibil pe iPhone 5s.

DetroitBORG a lansat pe youtube un clip video in care prezinta un prototip al noului telefon in comparatie cu modelele precedente dar si cu principalii sai competitori Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 si HTC One M8.