Un iPhone 7 a luat foc. Apple anchetează cazul

Data: 24/10/2016 | Autor: .

Un iPhone 7 a luat foc. Apple anchetează cazul

Apple a declanşat o investigaţie după ce un client din Australia a reclamat un incident ieşit din comun. Bărbatul, pe numele său Mat Jones, instructor de surfing, a sesizat poliţia după ce maşina i-ar fi luat foc de la un telefon iPhone 7, relatează GadgetReport.ro

Australianul pune incendiul pe seama telefonului iPhone 7, lăsat în maşină. L-ar fi uitat sub nişte haine, în timp ce se pregătea să meargă la lecţiile de surfing. După ce a terminat treaba, omul s-a întors la maşină şi a văzut că dinăuntru iese un fum gros.

A sunat imediat la serviciul de urgenţă. Ulterior, potrivit unei declaraţii făcută televiziunii 7 News, ar fi descoperit că de vină pentru incendiu ar fi telefonul iPhone 7.

Chiar dacă, oficial, încă nu s-a confirmat că telefonul ar fi cauza izbucnirii focului, Apple a anunţat că va investiga acest incident.

9to5mac.com afirmă că incidentele în cazul bateriilor cu litiu sunt, în general, de 1 la 10 milioane. În condiţiile în care există peste 1 miliard de dispozitive iOS active, este posibil ca 100 dintre ele să aibă probleme.

Ştirea a devenit virală pe internet, fiind asociată, bineînţeles, cu Samsung Galaxy Note 7, telefonul retras recent de pe piaţă pentru că ar fi fost la originea mai multor situaţii similare. Interesant este că nici până în prezent, sud-coreenii nu au reuşit să afle care este cauza pentru care peste 90 de telefoane Note 7 s-au supraîncins şi au luat foc.

Între timp, în presa internaţională au apărut speculaţii că şi unele telefoane Galaxy S7 Edge ar avea probleme similare. Este vorba de patru cazuri de telefoane care ar fi luat foc, însă neconfirmate de Samsung.