iPhone 7. Inovaţiile spectaculoase aduse de noul smartphone

Data: 15/01/2016 | Autor: .

iPhone-7-concept-gadgereport.ro

Noul Apple iPhone 7, smartphone care urmează să fie lansat în luna septembrie, ar urma să ridice şi mai mult standardele în industria IT&C, estimează experţii, telefonul urmând să impună, printre altele, o nouă modă – căştile fără fir, prin bluetooth.

Noul iPhone 7 se anunţă a fi cel mai subţire telefon din istoria companiei. Va avea un profil de 6-6,5 mm, cu cel puţin un milimetru mai subţire decât iPhone 6S, iar pentru ca acest lucru să devină posibil, Apple ar urma să sacrifice jack-ul pentru căşti de 3,5 mm.

Cu alte cuvinte, în loc de căştile clasice cu fir, telefonul va primi o pereche cu bluetooth şi aplicaţia “AirPods”.

O inovaţie interesantă, care însă a împărţit fanii Apple în două tabere, pro şi contra – unii care susţin inovaţia, pe motiv că acesta este viitorul în materie, şi ceilalţi care cred că gigantul IT nu face altceva decât să mai găsească un accesoriu în plus de vândut, pe lângă telefonul şi aşa destul de scump. Mai mult, în absenţa unei conexiuni dual-bluetooth, iPhone 7 va limita accesul la alte gadgeturi.

Dincolo de “AirPods”, telefonul ar urma să prezinte un procesor de patru ori mai rapid decât cel de pe iPhone 6s, o cameră cu deschidere f/2.0, un ecran Retina Full HD de 4,7 inchi, senzori îmbunătăţiţi pentru 3D Touch şi Force Touch, alături de o baterie mai bună, cu încărcare rapidă. iPhone 7 ar urma să fie rezistent la apă şi praf şi să ruleze iOS 10.

Designerul Arthur Reis a încercat să îşi imagineze cum va arăta noul telefon. Conceptul prezentat de artist pare că se apropie de linia de design cu care Apple va lansa iPhone 7.