iPhone Plus, urmașul lui iPhone X. Totul despre noile telefoane Apple care vor debuta în septembrie

Data: 28/08/2018 | Autor: .

iPhone Plus, urmașul lui iPhone X. Totul despre noile telefoane Apple care vor debuta în septembrie

Apple pregătește lansarea, luna viitoare, a trei noi telefoane iPhone, printre care și succesorul lui iPhone X, smartphone care ar urma să aibă cel mai mare ecran creat vreodată de producătorul american, de 6,5 inchi, relatează GadgetReport.ro, care citează Bloomberg.

Potrivit surselor agenției de presă, pe lângă modelul cu un display de 6,5 inchi, botezat cel mai probabil iPhone Plus, Apple va prezenta luna viitoare şi un model cu un display de 5,8 inchi (iPhone Pro), similar cu cel al actualului model iPhone X, împreună cu un model mai accesibil cu o diagonală de 6,1 inchi, botezat simplu, iPhone.

GadgetReport.ro relata, recent, că noul iPhone Plus, pe care care Apple îl va lansa în acest an, ar putea fi şi mai scump decât modelul iPhone X, lansat în 2017. Acesta ar urma să coste cu cel puţin 100 de dolari mai mult, cel mai ieftin telefon urmând să fie vândut cu 1100 de dolari, echivalentul unui laptop de ultimă generaţie.

Business Insider notează că, în ultimii ani, Apple a crescut substanţial preţul telefoanelor iPhone, de la 600 dolari la 999 dolari, cât a costat modelul de anul trecut.
Nu este exclus ca, pe lângă lansarea acestor trei telefoane, Apple să prezinte și un telefon cu un display de 4,7 inchi, botezat iPhone Mini, a doua generaţie a modelului iPhone SE.

Niciunul dintre noile trei telefoane iPhone nu va avea un design complet nou, cum a fost cazul anul trecut cu iPhone, fiind vorba mai degrabă de versiuni de tip ‘S’, o denumire care a fost utilizată în trecut de Apple pentru noile telefoane care utilizau un design anterior, dar aveau performanţe îmbunătăţite.

Dincolo de denumiri şi mai ales de preţuri, noile telefoane se vor diferenţia, bineînţeles, în materie de hardware şi software, poate chiar mai mult decât în prezent.
Modelele de top, iPhone Pro şi iPhone Plus vor avea un ecran superior, cu 458 Pixeli per inch, o baterie optimizată, dual-sim (o premieră pentru Apple), un încărcător fast-charge şi o serie de noi aplicaţii, axate în principal pe realitatea virtuală.

Telefoanele vor include procesoare mai performante şi modemuri Intel XMM 7560 şi Qualcomm SnapdragonX20, cu suport 4×4 MIMO.

Acestea vor aduce o viteză mai bună de transfer de date, astfel că navigarea pe internet va fi substanţial îmbunătăţită. Nu este exclus să vedem, la pachet cu telefoanele, şi prima cască VR produsă de Apple.

La nivel software, modelele cu buton de Home vor primi o versiune cu un layout ,,clasic”, în timp ce iPhone Pro şi iPhone Plus vor rula cea mai nouă şi inovativă interfaţă dezvoltată de Apple.

De asemenea, în toamna acestui an, Apple va lansa noi modele de tablete iPad Pro, inclusiv un model cu o diagonală de 11 inci şi unul cu o diagonală de 12,9 inci, care vor avea, la rândul lor, sistemul de autentificare Face ID.