Urmaşul lui iPhone X, iPhone Plus, şi mai scump. Apple bate toate recordurile în materie de preţuri

Data: 27/06/2018 | Autor: .

Urmaşul lui iPhone X, iPhone Plus, şi mai scump. Apple bate toate recordurile în materie de preţuri

Noul telefon iPhone Plus, pe care care Apple îl va lansa în acest an, ar putea fi şi mai scump decât modelul iPhone X, lansat în 2017, anunţă Business Insider, care citează opiniile experţilor de la UBS. Modelul ar urma să fie lansat în septembrie şi să coste cu cel puţin 100 de dolari mai mult, cel mai ieftin telefon urmând să fie vândut cu 1100 de dolari, echivalentul unui laptop de ultimă generaţie, relatează GadgetReport.ro

Analiştii Steven Milunovich şi Benjamin Wilson de la UBS afirmă că Apple va creşte preţul flagship-ului din 2018 pe fondul majorării costurilor de producţie şi marketing dar şi a implementării unor noi tehnologii, precum ecranul curbat pe margini şi a interacţiunii fără atingere.

Potrivit estimărilor acestora, iPhone Plus va costa 1100 de dolari, în versiunea de bază. Business Insider notează că, în ultimii ani, Apple a crescut substanţial preţul telefoanelor iPhone, de la 600 dolari la 999 dolari, cât a costat modelul de anul trecut.

GadgetReport.ro relata, recent, că Apple va lansa în acest an patru noi telefoane, un iPhone X de 5,8 inchi, botezat iPhone Pro, o versiune cu un ecran de 6,5 inchi cunoscută sub numele de iPhone Plus, ambele cu display-uri OLED, alături de două modele mai ieftine, cu ecran LCD.

Primul va avea un ecran de 6.1 inchi şi va purta numele clasic, iPhone, iar al doilea va avea un display de 4,7 inchi şi va fi botezat iPhone Mini, fiind, în fapt, a doua generaţie a modelului iPhone SE.

Succesorul lui iPhone X şi modelul iPhone Plus ar urma să debuteze în septembrie, în timp ce modelele mai ieftine, LCD, cel mai probabil în iunie.

Dincolo de denumiri şi mai ales de preţuri, noile telefoane se vor diferenţia, bineînţeles, în materie de hardware şi software, poate chiar mai mult decât în prezent.

Modelele de top, iPhone Pro şi iPhone Plus vor avea un ecran superior, cu 458 Pixeli per inch, o baterie optimizată, un încărcător fast-charge şi o serie de noi aplicaţii, axate în principal pe realitatea virtuală.

Telefoanele vor include procesoare mai performante şi modemuri Intel XMM 7560 şi Qualcomm Snapdragon X20, cu suport 4×4 MIMO.

Acestea vor aduce o viteză mai bună de transfer de date, astfel că navigarea pe internet va fi substanţial îmbunătăţită.
Nu este exclus să vedem, la pachet cu telefoanele, şi prima cască VR produsă de Apple.

La nivel software, modelele cu buton de Home vor primi o versiune cu un layout ,,clasic”, în timp ce iPhone Pro şi iPhone Plus vor rula cea mai nouă şi inovativă interfaţă dezvoltată de Apple.