10 motive pentru care iPhone 7 poate fi o alegere mai bună decât iPhone X

Data: 18/04/2018 | Autor: .

10 motive pentru care iPhone 7 poate fi o alegere mai bună decât iPhone X

iPhone X este un telefon incredibil, însă preţul este pe măsura inovaţiei. Pentru cei care nu vor să investească peste 1000 de euro într-un smartphone şi totuşi vor un telefon Apple, o alternativă optimă o reprezintă iPhone 7, un telefon care oferă performanţe excelente şi are un preţ incomparabil mai bun. GadgetReport.ro vă prezintă astăzi 10 motive pentru care merită să alegi iPhone 7 în faţa lui iPhone X.

Pentru cei care se tem că iPhone 7 este un telefon depăşit, le spunem că ar trebui să stea liniştiţi. Din multe puncte de vedere, iPhone 7 este un smartphone excelent, iar raportul preţ-calitate îl face chiar o alegere mai bună decât iPhone X.

1. Preţul lui iPhone 7 este la jumătate!
iphone 7 plus matte black

Primul şi principalul argument îl reprezintă preţul. iPhone 7, de 32 GB, costă în România 2750 de lei în timp ce iPhone X, de 64 GB, costă 5200 de lei. Diferenţa este uriaşă, în condiţiile în care experienţa de utilizare nu diferă atât de mult încât să fie relevantă.

2.iPhone 7 este disponibil în mai multe variante

2. The iPhone 7 and 7 Plus come in more colors than the iPhone X.

Poţi cumpăra iPhone 7 sau iPhone 7 Plus în cinci culori: argintiu, auriu, auriu cu tentă de roz şi negru, în timp ce iPhone X este disponibil doar în argintiu şi gri. Alegerea ţine de preferinţe însă avantajul poate fi unul important, având în vedere suma investită.

3.iPhone 7 este disponibil în două mărimi

3. There are two different sizes of iPhone 7 to choose from, whereas the iPhone X is available in one size (at the moment).

Poţi cumpăra iPhone 7 cu ecranul de 4,7 inchi sau varianta cu ecran de 5.5 inchi, în timp ce iPhone X este disponibil doar în varianta de 5.8 inchi. Pentru mulţi utilizatori, iPhone X are un profil prea mare, este greu de ţinut într-o singură mână şi încape cu greu într-o poşetă, astfel că pentru publicul feminin este o provocare.
Versiunile cu ecran mai mic sunt mai ergonomice, dovadă că au înregistrat un succes de vânzări chiar mai mare decât iPhone X.

4.Ecranul nu diferă foarte mult la calitatea imaginii

4. The iPhone X has a gorgeous OLED display, but the Retina displays on the iPhone 7 and 7 Plus are nothing to sneeze at.

iPhone X este primul telefon Apple cu un display OLED, însă diferenţa faţă de ecranul Retina de pe iPhone 7 este insesizabilă pentru un utilizator obişnuit. Calitatea imaginii nu diferă prea mult, ecranele Retina fiind excelent calibrate din punct de vedere al culorilor şi contrastului.

5.iPhone 7 nu are enervantul breton

5. The iPhone 7 and iPhone 7 Plus don't have a
Un alt aspect care, pentru o parte dintre utilizatori, poate reprezenta un argument interesant. La iPhone X, prezenţa bretonului este în unele situaţii enervantă, afectând experienţa vizuală. E ca şi cum ai avea un plasture pus pe ecran, care te împiedică să vezi toată imaginea. Nu e o diferenţă relevantă, însă pe iPhone 7 nu ai această problemă, imaginea fiind tăiată corect, fără artificiul bizar de design implementat pe iPhone X.

6.Deblocarea iPhone 7 este mai rapidă

6. The iPhone 7 and iPhone 7 Plus have Touch ID, which works faster and more reliably than Face ID on the iPhone X.

Senzorul de Touch ID de pe iPhone 7 este incomparabil mai rapid decât mult-controversatul Face ID de pe iPhone X. Au fost multe cazuri semnalate de utilizatori în care decriptarea facială propusă de Apple pe ultima generaţie a dat erori, astfel că mulţi clienţi s-au întors la modul clasic de deblocare. La iPhone 7 nu ai această problemă, senzorul de Touch fiind unul excelent, rapid şi fără erori.

7.Camerele nu diferă substanţial la calitatea imaginii

7. The phones have nearly identical rear cameras.

iPhone 7, iPhone 7 Plus şi iPhone X au acelaşi senzor de 12 MP cu ƒ/1.8 şi stabilizare optică. IPhone X aduce, bineînţeles, un progres, oferind o prelucrare mai bună a imaginii şi o stabilizare superioară. Însă diferenţele de imagine, pentru un utilizator obişnuit, nu sunt atât de evidente. Doar un ochi de specialist poate sesiza tonurile mai bine definite de culoare, contrastul puţin mai bun şi luminozitatea superioară a imaginilor captate cu iPhone X. iPhone 7 face în continuare poze foarte bune, iar când sunt uploadate pe Facebook sau Instagram, diferenţele se estompează.

8.Senzorul de selfie este aproape identic

8. The front-facing cameras are also nearly identical — although the iPhone X's selfie camera offers a few extra tricks.
La fel se întâmplă şi cu camera de pe partea frontală a telefoanelor. Senzorul este aproape identic, cu o serie de îmbunătăţiri software care însă nu sunt atât de semnificative încât să conteze. IPhone X plusează cu modul Portret şi alte câteva artificii software, însă care nu oferă argumente greu de combătut.

9.Acelaşi sistem de operare excelent, iOS

9. It's the same great experience across all phones: iOS.

Nici din punct de vedere al experienţei de utilizare, iPhone 7, iPhone 7 Plus şi iPhone X nu diferă foarte mult. Telefoanele rulează acelaşi sistem de operare, iOS, optimizat şi disponibil cu toate facilităţile, fără diferenţe majore, cum sunt semnalate în cazul versiunilor de Android.

10.Experienţa de utilizare nu diferă foarte mult

1. The iPhone 7 and iPhone 7 Plus are more affordable than the iPhone X.

Ambele telefoane, iPhone 7 şi iPhone X, se mişcă excelent în aplicaţii, nu au întârzieri şi nu se blochează. Puse cap la cap, diferenţele de utilizare sunt insesizabile, chiar dacă din punct de vedere hardware, iPhone X reprezintă un progres evident. Pentru un utilizator obişnuit, experienţa nu diferă foarte mult, iar până la urmă acest lucru este cel mai important.

Dacă vă interesează, puteţi cumpăra iPhone 7 de AICI iar cel mai bun preţ pentru iPhone X îl găsiţi pe acest link.