Apple pregăteşte o nouă lovitură. iPhone SE 2018, cel mai ieftin smartphone Apple

Data: 23/04/2018 | Autor: .

iPhone SE 2018, cel mai ieftin smartphone AppleDupă lansarea iPhone X, care însă nu s-a bucurat de succesul aşteptat, de vină fiind cel mai probabil preţul uriaş al smartphone-ului, Apple se reorientează spre telefoanele de masă, pregătind lansarea, în luna mai, a telefonului iPhone SE 2018, un telefon care va costa numai 350 de dolari, echivalentul a 1300 lei, relatează GadgetReport.ro

Potrivit Mac Otakara, care citează informaţii din rândul producătorilor de subansamble pentru Apple, a doua generaţie a smartphone-ului iPhone SE, cunoscută şi sub numele de iPhone Mini, va aduce un upgrade semnificativ în materie de hardware.

Din punct de vedere vizual, telefonul nu va fi cu mult diferit faţă de primul iPhone SE, urmând să includă tot un ecran de 4 inchi, senzor de Touch ID, aceeaşi grosime însă cu spatele din sticlă, pentru a facilita încărcarea wireless, şi fără mufă de căşti.

iPhone SE 2018  va fi propulsat de procesorul A10 Fusion, care este cu 40% mai puternic decât A9-ul de pe prima generaţie iPhone SE.

Soluţia va include 2 GB de RAM, un spaţiu de stocare de 32/128 GB şi suportul pentru compresia video HEVC şi pentru imaginile în format HEIF.

Nu este exclus ca noua generatie  iPhone SE 2018 să ofere şi o cameră superioară, cea de pe iPhone 8, însă toate informaţiile trebuie privite cu rezerve.

Asta mai cu seamă că preţul indicat de experţi ar fi de 349 de dolari, iar la aceşti bani, introducerea unor tehnologii de ultimă generaţie rămâne sub semnul întrebării.

 

Urmaşul lui iPhone X, iPhone Plus, şi mai scump. Apple bate toate recordurile în materie de preţuri

GadgetReport.ro relata, recent, că Apple va lansa în acest an patru noi telefoane, un iPhone X de 5,8 inchi, botezat iPhone Pro, o versiune cu un ecran de 6,5 inchi cunoscută sub numele de iPhone Plus, ambele cu display-uri OLED, alături de două modele mai ieftine, cu ecran LCD.

Succesorul lui iPhone X şi modelul iPhone Plus ar urma să debuteze în septembrie, în timp ce modelele mai ieftine, LCD, cel mai probabil în mai sau iunie.

Dincolo de denumiri şi mai ales de preţuri, noile telefoane se vor diferenţia, bineînţeles, în materie de hardware şi software, poate chiar mai mult decât în prezent.

Modelele de top, iPhone Pro şi iPhone Plus vor avea un ecran superior, cu 458 Pixeli per inch, o baterie optimizată, un încărcător fast-charge şi o serie de noi aplicaţii, axate în principal pe realitatea virtuală.

Telefoanele vor include procesoare mai performante şi modemuri Intel XMM 7560 şi Qualcomm Snapdragon X20, cu suport 4×4 MIMO.

Acestea vor aduce o viteză mai bună de transfer de date, astfel că navigarea pe internet va fi substanţial îmbunătăţită.
Nu este exclus să vedem, la pachet cu telefoanele, şi prima cască VR produsă de Apple.

La nivel software, modelele cu buton de Home vor primi o versiune cu un layout ,,clasic”, în timp ce iPhone Pro şi iPhone Plus vor rula cea mai nouă şi inovativă interfaţă dezvoltată de Apple.