iPhone Revolution. Apple lucrează la un iPhone cu ecran flexibil

Data: 12/10/2017 | Autor: .

iPhone Revolution. Apple lucrează la un iPhone cu ecran flexibil

În următorii 2-3 ani ne vom lua adio de la smartphone-urile clasice şi vom trece la unele cu ecrane flexibile, pe care le vom răsuci precum o foaie de hârtie. După Samsung cu al său Galaxy X, şi Apple lucrează la dezvoltarea unui telefon revoluţionar cu o denumire pe măsură, iPhone Revolution, relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor citate de publicaţia sud-coreeană The Investor, Apple şi LG lucrează împreună la dezvoltarea noii generaţii de telefoane flexibile.

Sud-coreenii vor furniza ecranul în două variante,de 5,8 respectiv 6,4 inchi, iar experţii de la Apple vor veni cu tehnologia şi inovaţiile care prefigurează primul iPhone flexibil, intitulat, neoficial, iPhone R, de la iPhone Revolution.

Sursele afirmă că Apple a ales LG Display drept furnizor pentru ecranele OLED flexibile ca urmare a preţurilor mai bune şi mai ales a dorinţei de a evita, din nou, parteneriatul cu Samsung, concernul rival care îi livrează, în prezent, display-urile pentru iPhone X.

Apple ar dori, totodată, să evite ca Samsung să afle inovaţiile pe care urmează să le implementeze în iPhone Revolution, având în vedere relaţia tumultuoasă din trecut dintre cei doi giganţi IT, marcată de procesele pe bandă rulantă pentru patente.

Un alt motiv îl constituie decizia LG de a trece încă de anul viitor la noile tehnologii flexibile, în condiţiile în care divizia sa de telefoane mobile înregistrează pierderi pe bandă rulantă.

Cum smartphone-urile LG nu mai au succesul de altădată, trecerea la display-urile flexibile reprezintă pentru sud-coreeni şansa, poate ultima, de a rămâne pe piaţă.

LG a prezentat deja câteva prototipuri de ecrane flexibile, inclusiv pentru un telefon, astfel că pasul spre noile smartphone-uri reprezintă doar o chestiune de logistică, iar ultimele informaţii arată că LG Display a devenit deja capabilă să producă noile ecrane la scară industrială.

Samsung pregăteşte Galaxy X, primul telefon flexibil

Sud-coreenii de la The Investor afirmă, pe de altă parte, că lansarea iPhone Revolution ar putea avea loc abia peste 2 ani, având în vedere că Apple abia a trecut la iPhone X, însă decizia ar putea fi grăbită de decizia Samsung de a trece, de anul viitor, la tehnologia flexibilă.

Sud-coreenii au anunţat că vor prezenta, în 2018, primul telefon cu ecran flexibil, Galaxy X, smartphone cu care vor să impună un nou standard în telefonia mobilă.

„Ca şef al Samsung Electronics, pot să spun că ţinta noastră (n.r. – pentru lansarea telefonului flexibil) este anul viitor. Când vom reuşi să rezolvăm toate problemele, îl vom lansa pe piaţă”, a declarat, anterior, preşedintele Samsung Electronics, Koh Dong-jin.

Potrivit publicaţiei de business sud-coreene The Investor, Samsung a comandat deja componentele pentru producţia a 200-300 de telefoane/prototip Galaxy X.

galaxy x samsung-galaxy-x-ecran-1024x768Galaxy X va avea un ecran OLED flexibil, astfel încât se va deschide precum o carte. Un alt produs din serie ar putea fi o tabletă de 8 inchi, care îşi va rula ecranul precum o foaie de hârtie.

Galaxy X va beneficia de încărcare wireless, slot microSD şi, bineinteles, acumulator flexibil. Acesta se va încărca la 80% în numai 35 de minute.

Samsung a prezentat mai multe prototipuri de ecrane flexibile, iar intre timp a brevetat si o baterie care isi poate modifica forma – marele obstacol catre dezvoltarea gadgeturilor ce pot fi indoite.

Kim Tae-woong, şeful Samsung Display, declara recent, că există câteva provocări de natură tehnologică înainte să se treacă la producţia de serie, estimând că, într-o primă fază, vom vedea ecrane flexibile doar pe o parte. Ecranele complet flexibile, capabile să ofere imagini pe ambele părţi, ar urma să fie lansate ulterior.

Mai multe detalii despre Galaxy X aflati din clipul GadgetReport.ro de mai jos.