iWatch incurca planurile Apple! Decizia surprinzatoare luata de gigantul IT (VIDEO)

Data: 11/07/2014 | Autor: .

iwatchApple a luat decizia de a amana lansarea primului sau ceas inteligent din cauza problemelor de productie. Decizia, facuta publica de expertul Ming Chi Kuo de la KGI Securities într-o nota catre investitori, vine sa dea peste cap toate planurile gigantului IT privind toamna acestui an.

 Potrivit reputatului analist, faimos pentru predictiile sale corecte privind evenimentele Apple, dezvoltarea hardware-ului pentru iWatch s-a dovedit a fi mai dificila decat s-a estimat, astfel ca lansarea in productie a smartwatch-ului ar urma sa fie amanata din septembrie pentru partea a doua a lunii noiembrie, relateaza MacRumors.

Potrivit analistului KGI Securities, Apple a inregistrat probleme pentru ca vrea sa aduca pe iWatch o serie de noi tehnologii, de la ecranul flexibil AMOLED la display-ul de safir si standardul waterproof.  Gigantul ar fi inregistrat dificultati si cu designul smartwatch-ului.

Apple ar fi vrut sa prezinta iWatch impreuna cu noile smartphone-uri iPhone 6, telefoane ce vor fi lansate in doua noi versiuni de ecran, de 4,9 respectiv 5,5 inchi.

Potrivit acestuia, in aceste conditii, nu este exclus ca noul iWatch sa fie prezentat in cadrul unui eveniment special, in octombrie.

GSMArena relata recent, citand surse oficiale din cadrul furnizorilor Apple, ca ceasul inteligent va fi produs in 3-5 milioane de exemplare lunar. Asta inseamna ca Apple isi pune mari sperante ca va da lovitura cu noul iWatch.

Potrivit surselor, iWatch ar urma sa vina cu un display OLED curbat de 1.5- 2,5-inchi, acoperit cu safir, si senzori care vor colecta tot felul de informatii, de la nivelul de glucoza din sange la cosumul de calorii, activitatea din timpul somnului si nivelul de oxigen din sange.

Smartwatch-ul ar urma sa colecteze, bineinteles, si datele biometrice gratie senzoului Touch ID, ce va fi importat de pe iPhone.

iWatch ar urma sa ruleze o versiune speciala a sistemului de operare iOS 8 si sa ofere acces la noile aplicatii HealthKit si Fitness-tracking.

Dincolo de forma si data de lansare, Brian Blair, analist de la Rosenblatt Securities, un specialist care tot timpul a anticipat corect urmatoarele miscari pregatite de Apple, afirma recent, citat de GadgetReport.ro, ca Apple va lansa doua modele de iWatch, cate unul pentru ambele sexe.

Ceasul inteligent Apple ar uma sa aiba, de asemenea, o facilitate care il va diferentia fata de concurenta – se va incarca fara niciun cablu, de la un metru distanta de priza. iWatch ar urma sa fie echipat cu o bratara speciala, cu rezonanta magnetica, care va contine si acumulatorul de 100 mAh cu proprietati de incarcare wireless.

Tehnologia exista deja si ar urma sa fie folosita si de sud-coreenii de la Samsung, pe gadgeturile ce le va lansa in acest an.

Urmariti mai jos un clip video care aduna cele mai interesante concepte iWatch lansate pe internet.