Jaguar Virtual Windscreen. Tehnologia revolutionara care va transforma modul in care conducem masinile (VIDEO)

Data: 15/07/2014 | Autor: .

Jaguar-Land-Rover-Virtual-Windscreen-sursa-Jaguar-Land-Rover-01-655x368

Cercetătorii de la Jaguar Land Rover au dezvoltat o tehnologie care promite sa ajute soferii sa conduca mai sigur, cu ajutorul unui ghid virtual ce va fi afisat pe parbrizul automobilului.

Jaguar Virtual Windscreen pare inspirat din jocurile de calculator. Pe parbrizele modelelor Jaguar si Land Rover vom vedea tot felul de informatii utile, de la viteza, conditiile de drum si, foarte interesant, un traseu virtual care ne va ajuta sa obtinem cea mai buna ruta.

Calculatorul de bord va analiza in regim non-stop datele masinii si, de exemplu, atunci cand cineva ne va depasi brusc pe autostrada, ne va arata traiectoria pe care trebuie sa o urmam si cum sa punem frana pentru a evita impactul.

De asemenea, Jaguar Virtual Windscreen ne va oferi, marcat pe ecran, traseul cel mai optim pentru a lua o curba.

Pe parbriz vom vedea, de asemenea, harta drumului urmat si tot felul de alte informatii, inclusiv update-urile de pe retelele sociale, email-uri etc.

La atatea informatii, intrebarea este – va mai reusi oare soferul sa se concentreze la drum? Poate ca raspunsul va fi reprezentat de pilotul automat.

Cand ne vom plictisi de condus sau o sa vrem sa citim ceva interesant pe internet, vom putea cupla automobilul pe modul automat.

Jaguar Virtual Windscreen va fi lansat in urmatorii ani, a anuntat compania, fara a da un termen exact.