Demn de STAR TREK! Novartis lanseaza lentilele inteligente (VIDEO)

Data: 16/07/2014 | Autor: .

lentilele-de-contact-inteligente-gadgetreport

Compania farmaceutica elvetiana Novartis a anuntat dezvoltarea primei lentile de contact SMART, un gadget destinat celor care sufera de diabet.

 Novartis a cumparat tehnologia dezvoltata de Google si a adaptat-o pentru necesitatile bolnavilor de diabet. Cu ajutorul lentilei, senzorii speciali analizeaza fluidul din ochi si masoara, astfel, nivelul de glucoza, relateaza Verge

lentilele-de-contact-inteligenteDatele sunt transmise catre telefonul mobil, care le prelucreaza cu o aplicatie dedicata. Astfel ca bolnavii isi pot monitoriza evoluţia bolii, la un nivel fără precedent.

Novartis afirma ca vrea sa extinda aplicatiile lentilelor inteligente si la alte afectiuni, iar principala tinta o reprezinta bolile ochilor.

GadgetReport.ro relata, recent, pe larg despre inventia lentilelor inteligente, brevetata de Google.  Noua tehologie isi propune sa aduca  informatia direct pe lentila de contact, pe o camera in miniatura. Iar utilizatorii vor putea controla lentilele de contact inteligente prin miscarea ochilor.

Mai mult chiar, lentilele de contact inteligente ar putea fi sa ii ajute pe nevazatori sa se descurce in realitate.

lentilele-de-contact-inteligente-32-220x304GadgetReport.ro relata, anterior, ca si cercetatorii de la Centre of Microsystems Technology (Ghent University) lucreaza la o astfel de tehnologie. Ei au dezvoltat prototipul unor lentile care permit transmiterea de continut multimedia.

Ganditi-va la posibilitatea ca, in viitor, sa vizionati imagini si informatii de pe internet (text,foto, video) prin intermediul lentilelor de contact sau sa primiti detalii despre traseul dorit prin intermediul unui GPS conectat la aceste dispozitive.

Tehnologia este inca in faza incipienta. Pe ecranul cu cristale lichide, cercetatorii abia au reusit sa genereze cateva simboluri. In clipul de mai jos vedeti cum arata semnul dolarului pe acest tip de lentila.

Chiar daca imaginile nu vi se vor parea spectaculoase, ganditi-va la potentialul urias dezvoltat de aceasta tehnologie.