Jocuri in direct la televizor! EA Games aduce cele mai tari jocuri pe cablul TV (VIDEO)

Data: 5/08/2014 | Autor: .

ea-games

Jocurile de calculator se mută pe televizor. Electronic Arts (EA Games), unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori de jocuri din lume, vrea sa duca experienta de gaming dincolo de consolele clasice, direct pe micul ecran.

EA Games negociaza cu distribuitorul american de servicii de televiziune Comcast pentru a aduce pe platforma multimedia X1 cele mai noi si interesante jocuri, de la fotbal, la baschet, tenis si alte sporturi.

Jocurile ar urma sa fie disponibile in-cloud, iar utilizatorii sa le acceseze prin intermediul telefonului sau tabletei, cu ajutorul carora deja controleaza filmele, serialele si celelalte productii multimedia difuzate pe Comcast.

Potrivit expertilor, intr-o prima faza, in oferta operatorului de servicii TV ar urma sa apara cateva jocuri de familie, interactive, usor de accesat de toti membrii familiei si cu un grad de dificultate redus. Ulterior, in oferta operatorului vor fi incluse si alte titluri, in genul celebrului joc de fotbal FIFA 2014.

Ideea nu este una noua, atat Apple cat si Amazon explorand astfel de servicii prin intermediul consolelor sale Apple TV si Fire TV.

EA Games ar vrea, insa, sa transforme gamingul pe televizor intr-o adevarata afacere la scara industriala.

Potrivit expertilor, planurile EA Games depind in mare parte de dezvoltarea unei infrastructuri care sa permita accesul simultan a milioane de jucatori la servere, fara sa aiba probleme de lag-uri (intarzieri) si acces.

Avand in vedere insa dezvoltarea extraordinara a gaming-ului online din ultimii ani, initiativa are mari sanse de reusita.

Pentru Microsoft si Sony, producatorii consolelor Xbox One si Playstation 4, lansarea jocurilor pe televizor ar urma sa fie o adevarata provocare.

Ce motive am mai avea sa cumparam o consola de jocuri daca vom avea acces la jocuri direct pe televizor?

Detalii dar si alte stiri din lumea tehnologiei aflati din emisiunea Gadget Show, realizata de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.