Megacity One, cel mai mare oras virtual din lume. Are peste 100 de milioane de locuitori!

Data: 28/05/2018 | Autor: .

Celebrul joc SimCity se poate lauda cu o performanta care cu greu va putea fi egalata. Dezvoltatorul Peter Richie a construit un oras cu 100 de milioane de locuitori denumit, cum altfel, Megacity One, relatează GadgetReport.ro

Folosindu-se de tool-urile jocului dezvoltat de Maxis, subsidiara Electronic Arts, dezvoltatorul a reusit sa construiasca, cu o migala iesita din comun, planul unui oras intins pe 81 de cartiere cu sute de mii de locuinte, blocuri, institutii etc., cu 26.542 de kilometri de drumuri, 8626 kilometri de linii de metrou si 324 de centrale termice pe baza de hidrogen.

SimCity 4 a calculat ca in Megacity One pot locui 107,658,254 oameni.

Ca sa va faceti o idee, orasul virtual este de aproape trei ori mai mare decat cel mai mare oras din lumea reala, Tokyo, care are, impreuna cu zona metropolitana, 37 de milioane de locuitori.

Interesant este, dincolo de performanta grafica iesita din comun, este ca Megacity One este dotat cu cele mai noi inovatii in materie de ecologie, reusind sa evite poluarea si haosul din trafic specific marilor orase, gratie modului inteligent in care au fost plasate reteaua de strazi si unitatile locative.

Megacity One se lauda cu 512 statii de apa, 486 statii de deseuri, peste 2000 de scoli, 81 de universitati si 162 de colegii.

Imagini cu Megacity One vedeti in clipul video de mai jos.