Kaspersky Security Scan. Vezi daca ai virusi pe calculator

Data: 21/05/2015 | Autor: .

Kaspersky Security ScanKaspersky Lab a lansat o nouă versiune a programului Kaspersky Security Scan, disponibil gratuit pentru Windows. Programul scanează calculatorul şi îţi spune în câteva minute dacă ai virusi sau nu.

Kaspersky Security Scan detectează atât software-ul periculos cât și setările sistemului de operare care expun dispozitivul la vulnerabilități, oferind totodată sfaturi pentru a rezolva problemele identificate.

Scanner-ul funcționează și pe computerele care au o altă soluție de securitate instalată. Conform datelor Kaspersky Security Scan, 19% dintre dispozitivele scanate în primul trimestru din 2015 nu aveau instalată și o soluție de securitate.

În aceeași perioadă, scannerul a identificat fișiere malware pe aproximativ 18% dintre dispozitivele scanate. În plus, programul a identificat și alte vulnerabilități precum procese blocate sau fișiere ascunse pe 40% dintre computere. Aceste statistici arată că cei mai mulți dintre utilizatori au nevoie de protecție suplimentară.

Noua versiune a soluției de securitate Kaspersky Security Scanner oferă și sfaturi cu privire la evitarea riscurilor. De exemplu, scannerul poate recomanda utilizatorilor să instaleze aplicații speciale pentru a curăța software-ul periculos sau să schimbe setările sistemului de operare. Fereastra principală a soluției oferă mai multe informații despre setările sistemului de operare.

Kaspersky Security Scan permite utilizatorilor să programeze scanări automate, la intervale regulate.

„Kaspersky Security Scan poate identifica rapid amenințările cibernetice atunci când nu există o altă opțiune, sau poate completa protecția unei soluții antivirus instalată în prealabil pe computer. Cu toate acestea, este recomandată utilizarea în permanență a unei soluții de securitate complexe, pe mai multe nivele, pentru o protecție optimă,” a explicat Vladimir Zapolyansky.

Kaspersky Security Scan are 68.5 MB si poate fi descărcat gratuit de aici.