Lenovo lansează ThinkPad X13s, primul laptop cu Snapdragon 8cx Gen 31

Data: 28/02/2022 | Autor: .

Lenovo lansează ThinkPad™ X13s, primul laptop cu Snapdragon 8cx Gen 31

Lenovo a anunțat lansarea noului ThinkPad X13s, primul laptop cu Snapdragon 8cx Gen 31.  Laptopul rulează Windows 11 Pro și oferă o autonomie de până la 28 de ore. ThinkPad X13s va fi disponibil începând cu luna mai 2022, începând de la 1399 euro.

 

Construit cu 90% magneziu reciclat certificat în capacul superior și inferior, cu 97% plastic PCC în capacul plăcii de circuite imprimate (PCB) a bateriei și în rama bateriei, precum și cu carton și bare de protecție reciclabile în ambalaj4, ThinkPad X13s este proiectat să consume mai puțină energie.

 

Fabricat folosind metoda Lenovo de lipire la temperatură scăzută, care poate reduce emisiile de carbon cu până la 35%5, ThinkPad X13s include, de asemenea, configurații de afișaj 16:10 de 13,3 inchi cu consum redus de energie, cu opțiuni tactile sau cu lumină albastră redusă Eyesafe®. Nevoia redusă de alimentare cu curent alternativ poate contribui la reducerea consumului de energie.

Wi-Fi 6E6 oferă o conexiune de mare viteză mai stabilă, iar atunci când nu este disponibil sau când un hotspot public nu este suficient de sigur, dispozitivul poate comuta la 5G mmWave sau la sub6 Wireless WAN pentru o conectivitate rapidă ca fulgerul, foarte sigură, în mișcare.

ThinkPad-X13s - English Community - LENOVO COMMUNITY

ThinkPad X13s integrează o bară de comunicații cu o cameră de 5 megapixeli cu încadrare automată bazată pe inteligență artificială, plus opțiunea de cameră cu infraroșu (IR) și microfoane standard cu trei matrice care asigură suprimarea inteligentă a zgomotului în timpul teleconferințelor. Snapdragon 8cx Gen 3 introduce un procesor Computer Vision care prezintă îmbunătățiri majore ale experienței utilizatorului, de la detectarea mai inteligentă a prezenței umane pentru o experiență mai convenabilă de autentificare a utilizatorului, la un plus de securitate, confidențialitate și economisire a energiei prin oprirea sau reducerea automată a intensității afișajului atunci când utilizatorul își întoarce privirea.

ThinkPad-X13s - English Community - LENOVO COMMUNITY

În plus, ThinkPad X13s este echipat cu protecție avansată împotriva amenințărilor hardware și software prin intermediul platformei de securitate end-to-end ThinkShield9, iar Snapdragon 8cx Gen 3 integrează pornirea securizată în straturi și arhitectura Microsoft Pluton implementată pe unitatea de procesare securizată Qualcomm® pentru protecția chip-to-cloud a identității utilizatorului, a datelor și a aplicațiilor pe PC-urile cu Windows 11 care îndeplinesc standardul Secured-core PC.

ThinkPad X Series | Our Lightest, Thinnest Laptops | Lenovo Australia

În esență, Snapdragon 8cx Gen 3 oferă o eficiență excepțională a bateriei cu performanțele așteptate pentru un laptop de afaceri premium. Prima platformă de 5 nm din lume pentru PC-uri cu Windows, arhitectura superioară a Snapdragon 8cx Gen 3 face din aceasta cea mai puternică și mai eficientă platformă conectată de la Qualcomm Technologies.

 

Concepută pentru a fi utilizată în PC-uri premium, cu adevărat mobile, aceasta oferă viteze de procesare cu creșteri de performanță la nivel de sistem de până la 57% și gestionează multi-tasking-ul cu până la 85% mai rapid, pentru o performanță incredibil de fluidă și receptivă7. Rămânerea permanentă și conectarea permanentă este posibilă prin comutarea fără întreruperi între Wi-Fi și rețelele ultra-rapide 5G mmWave sau 5G sub6, sau 4G LTE. Capacitățile audio și ale camerei accelerate de AI creează experiențe imersive de videoconferință care îi ajută pe utilizatori să rămână productivi și implicați.

Prețuri și disponibilitate:

 

 

Specs

 

  ThinkPad X13s
Processor Snapdragon® 8cx Gen 3 compute platform
Operating System Up to Windows 11 Pro
Memory Up to 32GB LPDDR4x
Storage Up to 1TB PCIe SSD
Graphics Snapdragon® 8cx Gen 3 compute platform with Qualcomm® Adreno™ GPU
Display 13.3-inch 16:10

-WUXGA IPS 300nit

-WUXGA IPS 300nit on-cell touch

-WUXGA IPS 400nit, Low Power, Low Blue Light

Audio User-facing Dolby® Audio speaker system

Qualcomm® Voice and Audio Communications Suite

Camera -5.0MP camera, optional IR sensor, optional Computer Vision

-5.0MP RGB camera

Battery 49.5Whr, (video playback up to 28 hours)
Security Qualcomm® Secure Processing Unit with Microsoft Pluton, dTPM, Fingerprint Reader, Windows Hello (IR camera), Camera shutter, Kensington Lock
Ports 2 x USB-C 3.2 Gen 2, Audio, SIM
Keyboard ThinkPad TrackPoint keyboard, backlit

Glass-like 3-button TrackPad

Wireless LAN Qualcomm® FastConnect™ 6900 Subsystem

Wi-Fi 6 or Wi-Fi 6E

Bluetooth® 5.2

Wireless WAN Optional Snapdragon® X55 5G Modem-RF system

5G mmWave and sub-6 eSIM and Nano SIM

Colors/Materials Thunder Black, Certified 90% recycled magnesium on A and C covers
Dimensions 298.7 x 206.4 x 13.4mm

11.76 x 8.13 x 0.53in

Weight 1.06kg – 2.35 lbs