Sony LinkBuds. O nouă pereche de căști in-ear, ușoare și rezistente la apă și praf

Data: 16/02/2022 | Autor: .

Sony LinkBuds

Sony a anunțat noile căști wireless LinkBuds, cu un nou design de tip „open ring”. Noul driver circular are centrul diafragmei deschis, în așa fel încât să ofere transparență audio, permițându-le utilizatorilor să audă foarte clar sunetele din jur. LinkBuds vor fi disponibile în două variante de culoare, Gri și Alb, începând din această lună, la un preț aproximativ de 890 de lei.

Datorită rezistenței la umiditate IPX4, stropii de apă și transpirația nu vor împiedica redarea melodiilor preferate. Căștile au o autonomie de 5.5 ore de autonomie și de încă 12 ore  folosind carcasa de încărcare elegantă și compactă.

Sony afirmă că o încărcare de doar 10 minute oferă o autonomie a bateriei căștilor de 90 de minute de redare.

Sunet clar

Sony afirmă că LinkBuds integrează tehnologie precisă de captare a vocii, ce realizează o procesare avansată a semnalului vocal.

Asta face ca utilizatorii să poată efectua apeluri fără zgomot de fundal, pentru conversații deosebit de clare.

Algoritmul Sony de reducere a zgomotului a fost dezvoltat utilizând Ai machine learning, folosind mai mult de 500 de milioane de mostre vocale pentru a reduce zgomotul ambiental și a reda vocea într-un mod cât mai clar. LinkBuds le permit utilizatorilor să audă ce spun persoanele din jurul lor atunci când au nevoie, chiar și atunci când atmosfera este una mai zgomotoasă.

 

LinkBuds sunt dotate, de asemenea, cu 360 Reality Audio, astfel că muzica se poate simți la fel de real precum în primele rânduri de la un concert live sau la studioul de înregistrare, alături de artistul preferat.

Digital Sound Enhancement Engine

Sony LinkBuds oferă experiența unui sunet de înaltă calitate, indiferent de activitățile zilnice.

Mulțumită DSEE (Digital Sound Enhancement Engine), coloana sonoră a fiecărui utilizator va fi redată la o calitate ridicată. Procesorul integrat V1 de la Sony reproduce toate detaliile melodiilor, cu distorsiuni minime, pentru o experiență de audiție autentică, astfel încât melodiile artiștilor preferați să sune întotdeauna grozav. Un driver circular de 12mm special proiectat oferă un sunet bogat, bine echilibrat.

Tehnologia Adaptive Volume Control optimizează în mod automat volumul în funcție de locul în care se află utilizatorii, lăsând muzica să se integreze perfect în mediul fiecăruia. Acest lucru le permite să asculte piesele preferate la un volum confortabil și în medii variante, pentru a îmbunătăți experiența de audiție în aer liber.

Funcții avansate

Sony LinkBuds sunt foarte ușor de folosit, dar cu funcții avansate. De exemplu, datorită Wide Area Tap toate comenzile sunt la îndemână. Prin atingerea dublă sau triplă în dreptul oricăreia dintre urechi utilizatorii pot ajusta redarea în funcție de preferințe, nefiind necesară atingerea efectivă a căștilor.

LinkBuds sunt mereu acolo, indiferent de locația în care se află utilizatorii, chiar și atunci când au mâinile ocupate. Cu funcția Speak-to-Chat[1], aceștia pot întrerupe automat muzica imediat ce încep o conversație cu cineva. După încheierea dialogului, muzica este redată automat, astfel încât utilizatorii nu mai sunt nevoiți să efectueze nicio comandă. LinkBuds vin, de asemenea, cu hands-free, astfel încât utilizatorii să poată obține informații, să se poată conecta cu prietenii, seta remindere și multe altele prin activarea asistentului[2] vocal preferat, doar rostind „OK Google” sau „Alexa”.

Asociere Bluetooth rapidă cu funcția Fast & Swift Pair

LinkBuds suportă noua funcție extrem de utilă Fast Pair, dezvoltată de Google, astfel că utilizatorii pot să-și conecteze căștile cu dispozitivele Android fără efort. De asemenea, aceștia pot identifica locul în care și-au lăsat căștile. Swift Pair face mai rapidă și ușoară și asocierea căștilor LinkBuds cu laptopul, computerul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10.

Pentru prima dată, utilizatorii pot scoate căștile din carcasă și apoi va apărea automat o fereastră pop-up. Deci, indiferent de locul în care se află, aceștia se pot conecta cu ușurință.

Acces rapid la muzica preferată

Cu funcția Quick Access, utilizatorii pot configura LinkBuds pentru a relua redarea din Spotify cu doar câteva atingeri – fără a fi nevoiți să atingă smartphone-ul.

LinkBuds oferă capabilități îmbunătățite integrate cu Microsoft Soundscape. Design-ul lor open ear le permite utilizatorilor să audă semnalizatoare audio și semnalele sonore instalate pe clădiri sau în intersecții, captând atmosfera naturală a mediului înconjurător. Senzorii de poziționare/giroscopici din interiorul căștilor pot detecta direcția capului și le permit utilizatorilor să audă sunetul de la o anumită destinație, fără a utiliza telefonul.