LG a inceput sa produca in masa display-uri in-cell pentru un iPhone 5 ultra-subtire

Data: 23/08/2012 | Autor: .

LG Display, subsidiara a coreenilor de la LG, a confirmat faptul ca produce in masa inca din luna august display-uri ultra-subtiri, te tip in-cell, despre care se zvoneste ca vor fi prezente pe noul iPhone 5.

Desi implementarea senzorului touch chiar in display este o operatiune destul de complexa, CEO-ul companiei a declarat pentru Wall Street Journal ca productia a mers pana acum fara cusur, dupa cum scrie Engadget.

Cine va folosi aceste display-uri? LG refuza sa isi nominalizeze clientii, insa cel mai probabil noile display-uri in-cell vor fi prezente pe noul iPhone 5, despre care ne asteptam sa fie prezentat la inceputul lunii septembrie.

Primele zvonuri privind folosirea acestui tip de display ultra-subtire au aparut inca de luna trecuta. Totusi, este posibil ca cei cativa milimetri castigati de Apple prin noua tehnologie sa nu dea nastere la un iPhone mai subtire. Si asta pentru ca specificatiile vehiculate pentru urmatoarea generatie de iPhone, respectiv conectivitatea LTE si ecranul mai mare, vor avea nevoie de o baterie mult mai puternica.

Potrivit documentelor care circulau la momentul respectiv pe internet, implementarea tehnologiei in-cell pe noul iPhone ar putea duce la o reducere a grosimii sale cu 1,4 milimetri (15%), iar profilul noului iPhone 5 ar putea arata ca in fotografia de mai jos.

Ultimele informatii din piata spun ca Apple ar putea prezenta noul iPhone 5 pe 12 septembrie. Terminalul este asteptat sa dispuna de un display de 4 inchi, mai mare decat cel de 3,5 inchi de pe modelele curente, precum si conectivitate LTE. Totodata, noua generatie iPhone va permite utilizatorilor sa faca plati cu smartphone-ul prin intermediul tehnologiei NFC.