Nokia va lansa smartphone-urile Arrow si Phi in 5 septembrie

Data: 23/08/2012 | Autor: .

Finlandezii de la Nokia pregatesc impreuna cu Microsoft lansarea a doua smartphone-uri in cadrul unui eveniment din 5 septembrie anuntat deja de cateva saptamani.

Potrivit surselor citate de The Verge, Nokia va lansa un smartphone intitulat „Arrow” si unul intitulat „Phi”. Ambele device-uri vor face parte din familia Lumia, cele doua titulaturi fiind doar nume de cod temporare.

Nokia Phi va fi varful de gama al seriei Lumia si va dispune de un display curbat si de un corp din policarbonat, la fel ca predecesorii sai Lumia 800 si Lumia 900. Nokia Arrow va fi device-ul „mid-range” al gamei Lumia.

Despre specificatiile celor doua device-uri nu sunt cunoscute mai multe detalii, singura informatie sigura fiind aceea ca ambele vor rula Windows Phone 8, noul sistem de operare mobil al celor de la Microsoft.

Pentru Nokia, lansarea celor doua telefoane reprezinta un moment de rascruce, fiind cruciala in lupta cu rivali precum Samsung sau Apple.

Chiar daca finlandezii au reusit sa se impuna pe segmentul Windows Phone, cu o cota de piata de 59% pe aceasta platforma, acest lucru nu pare sa-i fi ajutat prea mult. Si asta pentru ca platforma celor de la Microsoft nu este prezenta decat pe 3,5% din smartphone-urile livrate la nivel mondial, potrivit datelor citate de BGR.

In acelasi timp, Nokia pare a castiga timp pentru revenirea pe piata smartphone-urilor prin seria de telefoane low-cost Asha, care se bucura de un succes considerabil pe pietele emergente, dupa cum arata o analiza Bloomberg citata de Mediafax.