Avocati Apple: Nokia Lumia si Sony Xperia Arc nu copiaza iPhone-ul

Data: 23/08/2012 | Autor: .

Pledoariile finale ale procesului dintre Samsung si Apple au reprezentat o ultima ocazie a avocatilor celor doua companii de a-si ataca adversarul. Pe langa acuzele directe, aparatorii Apple si Samsung si-au aruncat si o serie de sageti mai subtile.

Una dintre acestea a reprezentat o remarca a avocatului Apple, care a spus juriului ca „nu fiecare telefon trebuie sa semene cu un iPhone”, in timp ce tinea in maini un Nokia Lumia si un Sony Xperia Arc, dupa cum scrie BGR.

In ciuda succesului comercial relativ modest de care s-au bucurat cele doua device-uri, se pare ca acestea reprezinta, in opinia Apple, incercari legitime de a inova pe piata smartphone-urilor.

De altfel, trebuie mentionat ca Nokia si Sony sunt unele dintre putinele companii de pe aceasta piata cu care Apple nu se afla in proces.

In ceea ce priveste Samsung, atitudinea Apple este total diferita.

“A durat cinci ani ca Apple sa creeze aceasta revolutie (iPhone – n.r.), si trei luni ca Samsung sa o copieze”, a spus ieri un avocat al Apple in cadrul procesului cu Samsung.

Razboiul juridic dintre Apple si Samsung are o istorie indelungata, in prezent cele doua companii fiind in proces in peste 20 de tari si jurisdictii. Apple ii acuza pe acestia ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

Acest conflict juridic a scos, insa, la iveala, si o serie de informatii foarte interesante din bucataria interna a celor doua companii. Cele mai notabile exemple includ trei serii de imagini cu prototipuri timpurii ale iPhone si iPad (123) un email intern in care conducerea Apple confirma, practic, lansarea unei tablete iPad mini, un document de 132 de pagini redactat in 2010 de inginerii Samsung detaliaza procesul prin care interfata modelului original Galaxy S a fost modificata pentru a semana cat mai mult cu cea a iPhone-ului celor de la Apple, dar si o declaratie potrivit careia Apple a intentionat, la un moment dat, sa construiasca o masina.