Maşina lui James Bond, vândută cu 3,5 mil.dolari! Vezi cum arată

Data: 21/02/2016 | Autor: .

Aston Martin DB10 gadgetreport.ro

Maşina Aston Martin DB10, folosită de actorul Daniel Craig în filmul James Bond: Spectre, a fost vândută la o licitaţie organizată de Christie’s cu preţul record de 3,48 de milioane de dolari.

Bolidul, care are şi autograful actorului Daniel Craig, era estimat iniţial la 1,4 milioane de dolari. În urma licitaţiei, organizată în scopuri umanitare, preţul a urcat spectaculos, până la 2,42 milioane de lire sterline. Cei 3,48 de milioane de dolari vor intra în conturile organizaţiei Médecins sans Frontières.

Aston Martin a creat 10 modele Aston Martin DB10 pentru James Bond: Spectre dintre care numai unul nu a fost folosit la filmări – cel scos la licitaţie. Sub caroseria din fibră de carbon, modelul are un motor V8 de 4,7 litri şi o cutie de viteze în 6 trepte, de la un V8 Vantage. Interesant este că maşina, deşi este perfect funcţională, nu a fost certificată pentru a putea circula pe drumurile publice.

La licitaţia organizată de Christie’s, pe lângă modelul Aston Martin DB10, au mai fost scoase la licitaţie mai mai multe elemente de recuzită folosite pentru realizarea filmului James Bond: Spectre.