Virgin Space Ship Unity, noul avion gândit să ducă turiştii în spaţiu

Data: 21/02/2016 | Autor: .

Virgin Space Ship Unity gadgetreport.ro

Compania Virgin Galactic, fondată de omul de afaceri Richard Branson, a prezentat noul avion Virgin Space Ship Unity (VSS Unity), care ar urma să-i transporte pe turişti în spaţiu. Acesta este cel de al doilea avion al companiei după ce, în urmă cu un an şi jumătate, un vehicul asemănător s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California.

Noul avion spaţial Virgin Space Ship Unity (VSS Unity) va fi supus unor teste intensive la sol si unui zbor experimental in atmosfera inainte de a iesi in zona suborbitala a Terrei.

Potrivit companiei, mai multe sisteme de securitate au fost special instalate pentru a preveni în viitor un incident asemănător cu cel petrecut în 2014 când primul avion al companiei s-a prăbuşit în timpul unor teste în deşertul Mojave din California iar unul dintre piloţi şi-a pierdut viaţa.

Înaintea accidentului, nu mai puţin de 500 de persoane îşi cumpăraseră un bilet în valoare de 200.000 de dolari pentru a experimenta călătoria în spaţiu.

„Evident ce s-a întâmplat în urmă cu 15 luni a fost un moment trist pentru noi. Dar în mod remarcabil, toată lumea a revenit imediat în aceste hangare şi s-a apucat de lucru pentru a construi o nouă navă. Iar acum avem noul avion Unity, un avion în care ne punem toate speranţele”, a declarat Richard Branson, fondatorul Virgin Galactic.