Marimea conteaza? Telefoanele gigant, preferate de utilizatori

Data: 15/03/2012 | Autor: .

90 la suta dintre participantii la un sondaj de opinie realizat in SUA si Marea Britanie au declarat ca prefera smartphone-urile cu ecrane de 4 inch si 4,5 inch, insa insista ca acestea sa fie subtiri. 

Paul Brown, director de analiza la Strategy Analytics, a declarat ca studiul releva preferintele tot mai accentuate ale utilizatorilor pentru web browsing si experienta de joc.

Studiul mai arata ca, din acest punct de vedere, cele mai cautate sunt telefoanele cu Android. Mai multe detalii, in comunicatul de presa de mai jos.

Poate cel mai cunoscut telefon din gama telefoanelor gigant este Samsung Galaxy Note, un gadget  cu un display de 5,3 inch. Prin GALAXY Note, Samsung  si-a propus sa lanseze o nouă categorie de produse, ce combina beneficiile unei tablete cu portabilitatea unui smartphone.

Au mai incercat si cei de la Dell cu al lor defunct Streak 5, un smartphone excelent, pe care l-am incercat, insa pe care americanii l-au scos inexplicabil din productie. A fost o greseala de marketing, a fost lansat prea devreme? Nici nu mai conteaza.

Cert este ca Samsung crede in existenta acestei nise de piata, dovada vanzarile de peste 1 milion de exemplare din ultimele luni. Daca Dell a renuntat, fara comentarii, la productia modelului Streak 5, ceilalti mari jucatori din industrie se inghesuie sa dezvolte astfel de terminale.

Sony a lansat tableta – telefon Tablet P, cu doua ecrane de 5,5 inch, Acer a dezvoltat  telefonului Iconia Smart, de 4,8 inch, iar HTC monstrul Edge, de 4,7 inch. La fel ca si Samsung, si cei de la HTC si Acer par convinsi ca in piata este loc pentru smartphone-urile cu diagonale de peste 4 inch, in fapt niste mini-tablete.

 

Strategy Analytics: Smartphone Owners Demand Larger Displays

4.0-inch to 4.5-inch Displays Hit the Sweet Spot

BOSTON–(BUSINESS WIRE)–Existing smartphone owners in theUSandUKseek larger mobile phone displays, compared to displays on their current phone. The Strategy Analytics Wireless Device Lab report, “Smartphone Owners Want Thin Devices with Larger Displays,” found that surveyed smartphone respondents prefer device screens in the 4.0-inch to 4.5-inch range, as long as the device is also thin.

Some differences in size preference exist dependent on the segment. Females are more likely to consider slightly smaller devices than males. Existing Android owners are more likely to seek larger devices than existing Apple iPhone owners.

“Almost 90 percent of existing smartphone owners surveyed chose a prototype smartphone with a display larger than their current device,” commented Paul Brown, a Director in the Strategy Analytics User Experience Practice. “This trend is driven by increased mobile web browsing capability, as well as engaging video and gaming experiences.”

Kevin Nolan, Vice-President for the User Experience Practice at Strategy Analytics, added, “In order for smartphone owners to adopt larger devices, it is important for handset manufacturers to ensure that mobile devices are not too heavy and that the devices remain thin enough for purses and pockets.”