Mercedes Benz Hyperscreen. Ecranul tactil spectaculos pentru mașinile viitorului

Data: 7/01/2021 | Autor: .

Producătorul german Daimler Benz a lansat primele imagini cu un ecran tactil de 56 inci, cu o formă care se prelungește pe bordul viitoarelor sale modele. Mercedes Benz Hyperscreen va debuta pe viitorul sedan electric de lux Mercedes EQS.

Mercedes Benz Hyperscreen va fi piesa centrală a celei de-a doua generații a sistemului de infotainment MBUX al producătorului auto, care elimină butoanele fizice în favoarea unei experiențe de utilizator complet digitale (și controlate prin voce).

Hyperscreen nu este un singur ecran, ci include mai multe display-uri încorporate într-o singură bucată solidă de sticlă curbată care se întinde pe întreaga linie a bordului.

Pe baza primelor imagini, lansate de Mercedes, par să existe cel puțin trei ecrane încorporate în afișaj: un ecran de instrumente în spatele volanului, un ecran central de infotainment și un ecran suplimentar orientat către pasagerul din față.

Mercedes Benz Hyperscreen va apărea pentru prima dată pe EQS, un sedan electric de lux despre care Mercedes a spus că va intra în producție la sfârșitul anului 2021. Acesta va fi alimentat de MBUX, care este prescurtarea „Mercedes-Benz User Experience”.

Prezentat în premieră în 2018, MBUX este unul dintre cele mai capabile sisteme de infotainment controlate de voce, create de producători auto, de pe piață.

Mercedes spune că Hyperscreen va include ceva numit „zero layer”, în care utilizatorul nu mai trebuie să deruleze printr-o varietate de sub-meniuri sau să dea comenzi vocale „deoarece cele mai importante aplicații sunt întotdeauna disponibile într-un mod situațional și contextual în partea de sus a câmpului vizual al șoferului. ”

Hyperscreenul va include un total de 12 butoane sub suprafața sensibilă la atingere pentru feedback haptic.  Sticla curbată este formată din silicat de aluminiu deosebit de rezistent la zgârieturi. Și orificiile de aer analogice sunt încorporate în suprafață la ambele capete, oferind un amestec interesant de digital și fizic.

Mercedes Benz Hyperscreen va apărea oficial odată cu lansarea EQS la sfârșitul anului 2021. Noua versiune MBUX își va face debutul pe noua Clasă S, care a fost prezentată pentru prima dată la sfârșitul anului trecut.

Sistemul de infotainment actualizat le va permite șoferilor să salveze diferite preferințe, cum ar fi setările scaunelor, culoarea iluminării interioare, postul de radio preferat și multe altele.

Aceste profiluri personale pot fi activate sau dezactivate utilizând noile caracteristici de securitate sau chiar încărcate în alte vehicule Mercedes-Benz.

Setarile vor fi activate printr-un senzor de amprentă, aflat pe ecranul tactil principal, prin recunoașterea vocii sau prin recunoașterea facială, cu ajutorul camerei de bord.

Desigur, rămâne de văzut cât de utile pentru șofer vor fi toate aceste ecrane. Fără un sistem robust de monitorizare a șoferului care să permită șoferilor să rămână concentrați pe drum, aceste ecrane ultra-mari pot reprezenta un risc imens de siguranță. Un studiu recent realizat de AAA a constatat că multe sisteme digitale de infotainment pot distrage suficient atenția pentru a crește riscul de accidente, în special pentru șoferii mai în vârstă.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Project Titan. Apple pregătește prima sa mașină electrică