Mercedes Vision AVTR. Conceptul spectaculos inspirat din Avatar

Data: 8/01/2020 | Autor: .

Mercedes Vision AVTR. Conceptul spectaculos inspirat din AvatarMercedes prezintă la CES 2020 din Las Vegas conceputul unei mașini electrice cu adevărat ieșite din comun. Mercedes Vision AVTR are un look spectaculos, inspirat din povestea Avatar, blockbuster-ul lui James Cameron, relatează GadgetReport.ro

Mercedes-Benz prezintă conceptul Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation) drept un organism care se poate conecta cu utilizatorii săi,  inspirat din lumea celebrului film Avatar.

De altfel, în timpul prezentării conceptul la CES 2020, pe scenă a fost prezent James Cameron, regizorul filmului Avatar, precum și o parte din echipa sa care a participat la realizarea legendarului film.

Cu o formă futuristică, ieșită din comun, Mercedes Vision AVTR se remarcă, printre altele, prin cele 33 de flapsuri mobile amplasate în partea din spate.

Inginerii de la Mercedes afirmă că acestea participă activ la forma aerodinamică a mașinii, influențând modul în care aerul curge peste caroserie.

Cum Mercedes Vision AVTR este o mașină autonomă, fără șofer, la interior nu există un volan, iar sistemul de infotainment folosește holograme.

Elementul de control multifuncțional din consola centrală permite șoferului să controleze intuitiv vehiculul prin simpla plasare a mâinii – atâta timp cât nu dorește să circule autonom.

Mercedes Vision AVTR este propulsat două motoare electrice care oferă o putere totală de 476 CP, alimentate de un acumulator de 110 kWh, care folosește o tehnologie specială, bazată pe materiale reciclabile– celule organice pe bază de grafen, complet lipsite de metale rare. Materialele bateriei se pot transforma în compost și complet reciclabile. În acest fel, electromobilitatea devine independentă de resursele fosile.

Modelul are o autonomie de 700 km.

Concernul Daimler Benz nu a anunțat niciun fel de informații legate de momentul la care acest concept ar putea să devină o mașină de serie.

Cert este că Mercedes Vision AVTR oferă o privire asupra mobilității viitorului îndepărtat, combinând sustenabilitatea cu digitalizarea, precum și oamenii și mașinile cu mediul înconjurător.